ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση ζήτησαν χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στο στόχαστρο βρέθηκε η «εσωκομματική αντιπολίτευση» της Αριστερής Πρωτοβουλίας, ενώ ασχολίαστος δεν έμεινε και ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου…

Μπορεί το στίγμα της χθεσινής, κοινής συνεδρίασης της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ

να έδωσε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφενός παρέχοντας πλήρη στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά για την διαπραγμάτευση που επιχειρούσε την ίδια ώρα στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αφετέρου προκηρύσσοντας συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για τον προσεχή Φεβρουάριο, οι …πινελιές των υπολοίπων όμως, έκαναν τη διαφορά.

Την πιο δυναμική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, με την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων και από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος ζήτησαν τουλάχιστον τρία στελέχη του κόμματος, οι κ.κ. Δημήτρης Λιντζέρης, Κώστας Σπηλιώπουλος και Γιάννης Μαγκριώτης. Η σχετική πρόταση, που λέγεται ότι βρήκε και άλλα ευήκοα ώτα, πάντως, συνδυαζόταν αργότερα στους διαδρόμους της Ιπποκράτους και με την αμέριστη στήριξη χθες του Ευάγγελου Βενιζέλου στον πρωθυπουργό, κάνοντας κάποιους να μιλούν για κίνηση Βενιζέλου «με το βλέμμα στον ανασχηματισμό».

Με την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και την ʽεσωκομματική αντιπολίτευσηʼ που ασκεί, φέρεται να τα έβαλε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Ο τελευταίος, στηλίτευσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την πρόσφατη πανελλαδική συνεδρίαση των μελών της μεγαλύτερης τάσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και την απόφαση να ζητήσει τώρα, μετά από δυόμιση χρόνια αντίστοιχης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, την κατάργηση των μνημονίων. Δεν παρέλειψε μάλιστα να σχολιάσει αρνητικά τη παρουσία εκεί του Κώστα Σκανδαλίδη, «επισημοποιώντας» έτσι την σχετική κριτική που ακούγεται μόνο σε επίπεδο σχολίων στους διαδρόμους της Ιπποκράτους την τελευταία εβδομάδα, εις βάρος του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ. Την ίδια ώρα, φόβους για …αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης εξέφρασαν άλλα στελέχη, με αφορμή την πρόταση επίσης της Αριστερής Πρωτοβουλίας για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα.

Αντιδράσεις προκάλεσε πάντως και η ανακοίνωση του Συνεδρίου για τον Φεβρουάριο, ήτοι σε τέσσερις μήνες από τώρα, που από πολλούς εκτιμήθηκε ότι συνιστά ως πολιτικός χρόνος στις παρούσες συνθήκες«”έναν αιώνα». Επικρίσεις υπήρχαν και για το ότι ο πρόεδρος δεν ξεκαθάρισε «με ποιους πάει και με ποιους όχι», με το προσκλητήριό του προς όλο το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης να ερμηνεύεται ως ʽγέφυραʼ προς στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου και παρευρισκόμενους χθες να σημειώνουν με νόημα πως …«καλά κάνουμε και καλούμε πρόσωπα που δεν ξέρουμε αν θα έρθουν». Μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ο κ.Βενιζέλος τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν σε κομματικό επίπεδο στο διάστημα που μεσολαβεί, κάνοντας λόγο για συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Νότου, Συνδιάσκεψη της κερδισμένης γενιάς των

Keywords
Τυχαία Θέματα