Μισό βήμα πίσω για το αντιρατσιστικό

07:58 1/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Η απόφαση για κατάθεση ξεχωριστού αντιρατσιστικού νομοσχεδίου (πρότασης νόμου, για την ακρίβεια) είναι ειλημμένη, την προανήγγειλε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προ ημερών, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και ήδη, η «σκιώδης υπουργός» Δικαιοσύνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνεργασία με τον τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος, βάζει

τις τελευταίες πινελιές στην πρόταση νόμου της Κουμουνδούρου.

Παρόλα αυτά, αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την απόφαση του κόμματος, με δεδομένο ότι η κατάθεση ξεχωριστής πρότασης νόμου «απομονώνει» την κοινή πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ανοίγει το δρόμο για να επικρατήσει στην κοινοβουλευτική διαδικασία μόνο η πρόταση της ΝΔ.

«Σύνθεση και συναίνεση»

Στο πλαίσιο αυτό, χθες έστειλε μήνυμα με πολλούς (εσωκομματικούς) αποδέκτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και αργότερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, επισήμανε με έμφαση ότι «το κάθε κόμμα και πρόταση είναι η χαρά του ρατσιστή». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι χρειάζεται «νέα αντιρατσιστική νομοθεσία τώρα και να εφαρμόζεται, με την ευρύτερη στήριξη». «Τώρα που θα έρθουν όλες οι προτάσεις στη Βουλή, να κάτσουμε κάτω, να συμφωνήσουμε και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή σύνθεση», κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας με τους ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους.

Εντωμεταξύ, για την ανάγκη «σύνθεσης και συναίνεσης» μίλησε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας να διαφανεί ότι η Κουμουνδούρου έχει δεύτερες σκέψεις επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα