Ο μόνος κίνδυνος είναι να προκαλέσουμε μόνοι μας ατύχημα

08:53 3/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, τόνισε πως η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε διόρθωση κάποιων «αδικιών» σε περίπτωση που το πλεόνασμα αποδειχθεί… μεγαλύτερο του στόχου.

«Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου, έχουμε ήδη συμφωνήσει

το 70% της υπέρβασης να το διοχετεύσουμε είτε σε κοινωνικές παροχές είτε σε μείωση φόρων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά στην δυσχερή οικονομική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί χιλιάδες οικογένειες εξαιτίας των δεκάδων φόρων, ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως «τούτη την ώρα δεν γίνεται διαφορετικά», αφού η χώρα μας οφείλει να καλύψει έως το 2014 «τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό μίας ολόκληρης δεκαετίας».

«Θα ήμασταν εντελώς αναξιόπιστοι εάν ζητούσαμε τώρα να αλλάξει η συμφωνία. Αλλά επιμένω ότι είμαστε κοντά στην ελπίδα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ο μόνος κίνδυνος είναι να προκαλέσουμε μόνοι μας ατύχημα», τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.

Ο Γ. Στουρνάρας μίλησε και για τον Γιώργο Παπανδρέου δηλώνοντας πως είχε ενημερωθεί από τον ίδιο για τον επικείμενο εκτροχιασμό του ελλείμματος, υπογραμμίζοντας πως σε σχέση με το Μνημόνιο: «Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι».

Keywords
Τυχαία Θέματα