ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Διαλύονται οι προνοιακές δομές, εκτός ΕΣΠΑ και οι παιδικοί σταθμοί. Στον αέρα χιλιάδες επιδοτούμενες θέσεις, στις δύο περιφέρειες της χώρας που έχουν εξαιρεθεί από την κοινοτική χρηματοδότηση, ελέω Τρόικας. Γιατί εξαιρούνται από τα προγράμματα χιλιάδες άνεργοι…

Έκρυθμη είναι η κατάσταση σε Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο μετά την κόκκινη κάρτα που τους δόθηκε και βρέθηκαν εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης. Περιφερειάρχες, δήμαρχοι και πολίτες βρίσκονται

σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να εκταμιευτούν χρήματα από τα κοινωνικά κοινοτικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η σχετική εξέλιξη αποτελεί μέρος της συμφωνίας που έχει συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Τρόικα. Οι συγκεκριμένες Περιφέρειες έχουν στατιστικά υψηλότερο οικονομικό επίπεδο από το μέσο όρο της Χώρας κι άρα δεν μπορούν να λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση. Συγχρηματοδοτούμενα έργα, κοινωνικές δομές όπως το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι και η φύλαξη σε παιδικούς σταθμούς βρίσκονται στον αέρα.

Την ίδια τύχη έχουν και τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Οι επιδοτούμενες θέσεις που χάνονται στους παιδικούς σταθμούς ανέρχονται στις 2.840. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Κ. Ασκούνης με επιστολή του στις 11-6-2012 προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, απευθύνει έκκληση προκειμένου να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για να καλυφθούν οι δύο αυτές περιφέρειες. Με αντίστοιχη επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης κάνει λόγο για απόφαση «που διαλύει κυριολεκτικά προνοιακές δομές και ευκαιρίες απασχόλησης , στερώντας από την περιοχή όλα τα  κονδύλια που απευθύνονται σε ανέργους, μικρομεσαίους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μειονότητες κ.λ.π.». Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, με παρέμβασή του, ζήτησε τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα