ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Φαινομενική μόνο είναι η ηρεμία που εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με κορυφαία στελέχη της να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Βάρος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ρίχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Δεν λέει να κοπάσει η αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, παρά τη σχετική ηρεμία που διαχέεται -μετά κόπων και βασάνων- προς τα

έξω τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους τηρούν στάση αναμονής, αποστασιοποιούμενοι από οποιαδήποτε διεργασία, με τα σενάρια να τους θέλουν σε τροχιά …σταδιακής αποχώρησης από το κόμμα.

Την απόφαση να μη συμμετάσχει πουθενά για κάποιο διάστημα πήρε πρώτη η Άννα Διαμαντοπούλου, που είναι εμφανώς ενοχλημένη τόσο από το ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέτρεψε την υπουργοποίηση του «πολέμιού» της Πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, όσο και από τις …διαρροές των ενστάσεών της από μερίδα συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στάση υιοθετούν σιωπηρά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον τελευταίο πάντως να μετρά τις δυνάμεις του στο ΠΑΣΟΚ πριν αποφασίσει τι θα κάνει. Εχθές, δυναμικό come back έκανε και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μεταφέροντας τη δυσαρέσκειά του μέσω twitter. «…Όλα “καλά”… Έγιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει… Τώρα προσωπικός επαναπροσδιορισμός από μηδενική βάση…», έγραψε, περιγράφοντας πώς θα τοποθετηθεί ο ίδιος στο μέλλον, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και τις εξελίξεις εντός ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος κόπηκε χωρίς εξηγήσεις -μαζί με τους κ.κ.Δημήτρη Ρέππα και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου- από την «ηγετική ομάδα» του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ακόμα. Όσο για τον Γιάννη Ραγκούση και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, προς το παρόν …ροκανίζουν τον χρόνο, καθώς η διαγραφή τους από το ΠΑΣΟΚ με την πρώτη ευκαιρία έχει ήδη προαναγγελθεί.

Εντωμεταξύ, με δήλωσή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε προτεραιότητα στην ανασύσταση της παράταξης, η ανακοίνωση του σχεδίου του για την οποία πάντως δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης. Το σχέδιό του πάντως αναμένεται να παρουσιάσει κατά πληροφορίες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ με τις όποιες αλλαγές να υλοποιούνται εντός του Ιουλίου και μετά από συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος στις αρχές του μήνα.

Αύριο, Τρίτη, πάντως, ο κ.Βενιζέλος που σχεδιάζει να ρίξει μεγάλο βάρος στο μόνο εκλεγμένο όργανο του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα, την ΚΟ του, αναμένεται να διορίσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και το προεδρείο της. Ενδιαφέρον έχει -στον βαθμό που θα κάνει κάτι τέτοιο- κατά πόσον θα γίνει οποιαδήποτε πρόταση στους «διόσκουρους» Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και πώς εκείνοι θα απαντήσουν…

Κατά τα λοιπά, ο κ.Βενιζέλος σχεδιάζει τη συγκρότηση άμεσα πια της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (που πάντως θα αναβληθεί πέραν του Σεπτεμβρίου), την μετατροπή των επιτροπών εκλογικού αγώνα σε επιτροπές ανασύστασης του

Keywords
Τυχαία Θέματα