ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η «ΓΚΑΦΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Από σκόπελο σε σκόπελο πέφτει η ελληνική κυβέρνηση πριν ακόμη ξεκινήσει να λειτουργεί. Μετά την ασθένεια Σαμαρά και Ράπανου, το ήξεις – αφήξεις για την εκπροσώπηση της χώρας στις Βρυξέλλες προκάλεσε νέους πονοκεφάλους.

Μπαλάκι οι ευθύνες για το επικοινωνιακό κάζο της κυβέρνησης η οποία ανακοίνωσε ότι, αντί του Αντ. Σαμαρά,

την Ελλάδα στις Βρυξέλλες θα εκπροσωπήσει ο Δημ. Αβραμόπουλος, μόνον και μόνον για να διευκρινίσει λίγο μετά ότι, εν τέλει, θεσμικά θα παραστεί ο Κάρολος Παπούλιας.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος, ως δεύτερος τη τάξει υπουργός, είχε το πρωί και συνάντηση προετοιμασίας ενόψει της Συνόδου (με τη συμμετοχή των Γ. Ζανιά, Κ. Χατζηδάκη, Χρ. Σταϊκούρα, Ν. Μηταράκη), εν τέλει θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η απόφαση πάρθηκε μετά την έξοδο Σαμαρά από το Αττικό και μετά από συνεννόηση του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

 Τίς πταίει;

Πρόκειται για γκάφα του Μεγάρου Μαξίμου ή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας; «Πιθανότατα», απαντούν οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες, καθώς στις Συνόδους τις χώρες εκπροσωπούν Πρωθυπουργοί ή αρχηγοί κρατών. «Όχι», απαντούν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, δείχνοντας προς την πλευρά της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας, την οποία φέρουν να έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της δυνατότητας του υπουργού Εξωτερικών να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Το πρωί οι Βρυξέλλες δήλωναν άγνοια για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Αργότερα, ωστόσο, το πρωθυπουργικό γραφείο ενημερώθηκε από τις Βρυξέλλες ότι είναι απαραίτητη η εκπροσώπηση της χώρας σε επίπεδο αρχηγού κράτους, από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να μεταβεί στις Βρυξέλλες, μετά την εγχείριση στην οποία υπεβλήθη.

Στην αποστολή της οποίας θα ηγηθεί ο Κάρολος Παπούλιας, θα συμμετέχουν οι Γιώργος Ζανιάς, Κωστής Χατζηδάκης και Χρήστος Σταϊκούρας. Μένει να διευκρινιστεί αν θα μετέχει στην αποστολή και ο -παρολίγο επικεφαλής της- υπουργός Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα