ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η Ν.Δ.

Από την Εθνική Άμυνα ξεκινά η Νέα Δημοκρατία την παρουσίαση των θέσεών της για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στη νομοθεσία του 2010 για τις κρίσεις και προαγωγές αξιωματικών και υπαξιωματικών, διατήρηση του θεσμού της στρατιωτικής θητείας και «ενίσχυση της απόδοσης των κλάσεων», χορήγηση κινήτρων για να κάνουν οι νέοι τη θητεία τους πριν

τις σπουδές τους και διατήρηση και αναβάθμιση του θεσμού των επαγγελματιών οπλιτών. Παράλληλα, γίνεται λόγος για διάλογο με αντικείμενο την εθελοντική κατάταξη γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ της μείωσης στρατιωτικών σχηματισμών και μονάδων που δεν κρίνονται απαραίτητες και τον «ορθολογικό προγραμματισμό» για την απομάκρυνση των μη απαραίτητων στρατοπέδων από τα αστικά κέντρα, «σύμφωνα και με τις απαιτήσεις της νέας δομής και σε συνεργασία με την Πολιτεία και τις τοπικές κοινωνίες».

Όσον αφορά στους Εξοπλισμούς, ευαγγελίζεται διαφάνεια στις προμήθειες, με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών διαγωνισμών και την πλήρη εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα