«ΣΚΙΩΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ!

Να κάνει σάρκα και οστά τη φράση του «θα παρακολουθούμε στενά τη λειτουργία της κυβέρνησης» επιχειρεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η ΔΗΜΑΡ, εξάλλου, όπως φάνηκε από τις μίνι εσωκομματικές κρίσεις με την παραίτηση Χατζησωκράτη, την αντίδραση Μπαγεώργου, αλλά και την επιθετική

ανακοίνωση Βουδούρη κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είναι το πρώτο από τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα που υπέστη κραδασμούς από τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Συνομιλητές του Φώτη Κουβέλη, μάλιστα, επισημαίνουν στο matrix24.gr, ότι «δεν είναι δυνατόν να κάνει η κυβέρνηση ό,τι θέλει και να μην την παρακολουθούμε στενά, αφ’ ης στιγμής η ΔΗΜΑΡ και λόγο στη συγκρότησής της είχε, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή θα παράσχει».

Έτσι, ο Φώτης Κουβέλης, παρότι τυπικά είναι συμπολιτευόμενο κόμμα, θα συγκροτήσει «σκιώδη κυβέρνηση», ακριβώς όπως κάνουν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα! Βεβαίως, όπως διευκρινίζουν πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου, θα πρόκειται για επιτροπές στελεχών που θα παρακολουθούν όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου με στόχο να παρεμβαίνουν στις κυβερνητικές δράσεις και όχι να ασκούν αντιπολιτευτική κριτική.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόθεση του Φώτη Κουβέλη να συγκροτήσει «σκιώδη κυβέρνηση» με «ομάδες ελέγχου των υπουργείων» δείχνει και την διάθεση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ να παρεμβαίνει στα κυβερνητικά δρώμενα, όπου κρίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από το κοινό προγραμματικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα