Στην υγειά του 2013

Κριός

Το ένστικτο και τα ψυχανεμίσματα, Κριέ, είναι πράγματα με τα οποία δεν είσαι και πολύ συμφιλιωμένος. Αυτά εσένα σου φαίνονται λίγο πολύ σαν την κυρία Τούλα στην απέναντι πολυκατοικία, που λέει τον καφέ. Με την είσοδό του ο καινούργιος χρόνος όμως, έρχεται να σε διαψεύσει, και μάλιστα στον τομέα της καριέρας σου. Όχι, δε θα κλείσεις το γραφείο σου να βγάζεις τα προς το ζην από κρυστάλλινες σφαίρες, μη φοβάσαι. Απλώς, το ένστικτο και τα ψυχανεμίσματά σου θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο, και θα μπορέσεις να ξεκινήσεις να υλοποιείς ιδέες που μέχρι χθες σου φαίνονταν ανεδαφικές!

Ταύρος

Ποιο

είναι άραγε το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς; Όχι, μην κοιτάς ούτε το κρεβάτι ούτε το ψυγείο, Ταυράκι! Κοίτα τους φίλους σου, τις ομάδες στις οποίες ανήκεις, τυχόν συλλόγους τους οποίους συνδράμεις… «Και τι να κάνω με/για όλους αυτούς;» σε ακούω που με ρωτάς. Να πάρεις αυτό το ένα πράγμα που σας ενώνει και να το εξελίξεις. Το κοινό σας ενδιαφέρον, είτε αυτό λέγεται ποδόσφαιρο είτε αστρολογία, σίγουρα σηκώνει αναβάθμιση. Μήπως ήρθε η ώρα για μερικά σεμινάρια με friendly ατμόσφαιρα και professional αποτέλεσμα;

Δίδυμοι

Η Πρωτοχρονιά σε βρίσκει σε περίεργη κατάσταση, Δίδυμε. Και δεν εννοώ όπως τότε που σε είχε ξεχάσει το αμόρε σου με τις χειροπέδες δεμένον/η στο κεφαλάρι του κρεβατιού. Τη σκέψη σου απασχολεί πολύ το κοινό σας έχειν με το έτερό σου ήμισυ. Είτε πρόκειται για καλό (κοινός τραπεζικός λογαριασμός, ακίνητα, μία επικείμενη αγορά, ή ίσως και μία συγκατοίκηση) είτε για κακό (χωρίζετε τα σερβίτσια και τα πανωσέντονα με τον/την πρώην), το σίγουρο είναι πως, παρά τη μεταβλητότητά σου και την τραλαλά σου φύση, σε απασχολεί πολύ το αντίκτυπο που θα έχουν αυτές οι αλλαγές στο κοινωνικό σου status. Πιο απλά: μήπως αυτό που εσύ θεωρείς συγκατοίκηση να γλυτώσετε τα πηγαινέλα και τα διπλά έξοδα, στα μάτια όοοολων των άλλων σε κάνουν εντελώς παντρεμένο/η;

Καρκίνος

Αφού επιζήσατε της τελευταίας πανσελήνου της χρονιάς στο ζώδιό σας, μικρά μου Καρκινάκια, έρχεται η Πρωτοχρονιά για να σας πει, υπό μορφήν καλάντων, τα εξής απλά. Αν το έτερό σου ήμισυ δεν μπορεί ούτε να σε εμπνεύσει ούτε να μοιραστεί τις έξωθεν εμπνεύσεις σου και το όποιο όραμα έχεις για τη ζωή, τότε τι έτερο ήμισυ είναι; Για το θεαθήναι; Κι αφού έκανα την ομοιοκαταληξία, συνεχίζω απτόητη: των ταξιδιών πολύ μπορεί να μην είσαι, αλλά έχεις απόλυτη ανάγκη να σε ταξιδεύει ο έρωτας που νιώθεις. Αν, λοιπόν, αυτός, ή άλλος επίδοξος έρωτας, δεν σε «τριπάρει» ούτε μέχρι το περίπτερο, γιατί να ασχοληθείς; Κρίμα κι άδικο δεν είναι να ξεκινάς τη χρονιά σου με mission impossible?

Λέων

Ο χρόνος που έρχεται σας βρίσκει σε μεγάλη κινητικότητα, Λέοντες. Τόσο εσείς είστε αεικίνητοι, όσο και το Σύμπαν γύρω σας, η καθημερινότητά σας και οι ευκαιρίες που σας παρουσιάζει. Ξέρω αρκετή αστρολογία για να ξέρω πως η καλή σας τύχη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πίστη σας στο καλό, στη μαγεία και στην έκπληξη. Ως γνωστόν, το καλό συμβαίνει σε αυτόν που το περιμένει. «Και σε αυτόν που το δημιουργεί ο ίδιος», θα προσθέσω εγώ, και θα σας παροτρύνω να μην αφήσετε καμία από τις πόρτες που πρόκειται να ανοίξουν μπροστά σας χωρίς να τη διαβείτε. Σε κάποια από αυτές κρύβεται ένα παλιό σας όνειρο για μία άλλη καθημερινότητα, για τη βελτιωμένη έκδοση του εαυτού σας.

Ζυγός

Τον καινούργιο χρόνο τον υποδέχεσαι προστατευμένος από την αγάπη των δικών σου, Ζυγέ. Η οικογένεια και το σπίτι σου λειτουργούν σαν δίχτυ ασφαλείας, κρατώντας τον ψυχρό, σκληρό και απαιτητικό έξω κόσμο πολύ απλά…έξω. Παράλληλα, το σπίτι σου αποτελεί ένα μελίσσι κοινωνικότητας και χαράς, μέρες που είναι, και αυτό είναι κάτι που πάντα σου φτιάχνει τη διάθεση. Κοινώς, μην ψάχνεις για κανέναν καλό ντήλερ μπας και μπορέσεις να αντέξεις τη σκληρή καθημερινότητα – ένα μαμαδέξ Σαββατοκύριακο με τέλειο φαγητό και πολύ χουζούρι θα κάνει τη δουλειά καλύτερα κι από την ακριβότερη παράνομη ουσία.

Σκορπιός

Η σχέση σου με την αθόρυβη συλλογή πληροφοριών για τους πάντες και τα πάντα έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο, Σκορπιέ. Σε ενδιαφέρουν οι ζωές των άλλων, γιατί ξέρεις πως όποια γνώση έχεις για αυτές, είναι δύναμη πάνω στους ίδιους. Έχεις να δεχτείς πολύ καινούργιο υλικό χρονιάρες μέρες, φρόντισε να το αξιοποιήσεις σωστά. Επίσης, αν ένα επαγγελματικό σου όνειρο αφορά σε γράψιμο, σε εκδόσεις, σε δημοσιογραφία, σε φανταστική γραφή, δεν θα βρεις ιδανικότερες ημέρες και συνθήκες για να το κυνηγήσεις. Πολύ κέφι και χαρά αντλείς επίσης από οικογενειακές μαζώξεις, ιδίως αν αυτές δεν αφορούν τους πρεσβύτερους αλλά τις νεότερες ηλικίες. Ένα πάρτυ σε αυτό το πνεύμα δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα!

Τοξότης

Καλώς τον Γκαστόνε του ζωδιακού! Γιατί σε λέω έτσι; Μα γιατί ο κινητικός, «κερδώος» Ερμής αγγίζει τον τομέα των οικονομικών σου με την εκπνοή του χρόνου, και πάλι όσοι κάτσουν μαζί σου στην πράσινη τσόχα δεν θα έχουν ούτε για το ταξί της επιστροφής! Η καλή τύχη συνεχίζεται και πέραν της Πρωτοχρονιάς – για την ακρίβεια, σε ακολουθεί σπίτι σου, όπου «σπίτι» εννοούμε όχι μόνο τους τέσσερις τοίχους σου αλλά και την οικογένειά σου, τους οικείους σου, και την αίσθηση «φωλιάς» και ασφάλειας που ακόμα κι εσύ έχεις ανάγκη. Αυτό όλο σημαίνει πως ναι μεν είσαι τυχερός υλικά σε ό,τι αφορά στα του οίκου σου, αλλά κι ότι συνειδητοποιείς πως χωρίς τους δικούς σου, είσαι πάμφτωχος ακόμα και με αρκετά ψηφία στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Αιγόκερως

«Σκέπτομαι άρα υπάρχω» είναι το σλόγκαν με το οποίο σε αποχαιρετά το 2012. Και πώς αλλιώς, αφού ο Ερμής της σκέψης και της επικοινωνίας μπαίνει στο ζώδιό σου, κάνοντάς σε πιο εφευρετικό και πιο επικοινωνιακό από ποτέ. Η ομαλή, ευγενική «φόρμα» επικοινωνίας που λανσάρει, καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί για να λύσει παρεξηγήσεις με συγγενείς – κυρίως αδέρφια ή ξαδέρφια- και γείτονες. Εναλλακτικά, αν ασχολείσαι με δημιουργική γραφή, σενάριο ή σκηνοθεσία, οι συνθήκες για να προβάλεις το έργο σου (ή για να στρωθείς να το τελειώσεις!) δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.

Υδροχόος

Μιας και φημίζεσαι κυρίως για τη σχέση σου με τον ορθολογισμό και την μαθηματική σκέψη, Υδροχόες, είπε το 2012 στην εκπνοή του αυτό να το αλλάξει λίγο. Έτσι, σε γεμίζει φαντασία και γόνιμη διαίσθηση, καθώς και τη διάθεση όλα τα όνειρα και τις ιδέες σου αυτές να τα υλοποιήσεις. Μπορεί να εκπλαγείς, κιόλας, από το οικονομικό όφελος που θα μπορούσες να αποκομίσεις από κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση όμως, το κέρδος που αληθινά σε ενθουσιάζει θα είναι η απήχηση που θα έχουν αυτά σε ένα κύκλο κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό των φίλων σου – και δεν τον λες και μικρό το φιλικό σου κύκλο. Τον ορθολογισμό μην τον πετάξεις στα σκουπίδια. Κράτησέ τον για όλες τις οικονομικού περιεχομένου συμφωνίες που θα προκύψουν!

Ιχθείς

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις νιώσει προδομένος από φιλίες, Ψάρι. Αυτή η παραμονή Πρωτοχρονιάς, όμως, δεν είναι μία από αυτές. Το ακριβώς αντίθετο, περιστοιχίζεσαι από φίλους που σε αγαπούν, σε εγκρίνουν, σε ενθαρρύνουν και με τους οποίους γενικά έχεις αυτή τη μη λεκτική επικοινωνία που εκτιμάς όσο τίποτα άλλο. Μοιάζετε να διαισθάνεστε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, κι έτσι τις καλύπτετε αβίαστα και αποτελεσματικά. Ακόμα κι ένα ειδύλλιο που είναι πολύ πιθανόν να προκύψει αυτές τις μέρες, ανθίζει μέσα από αυτό το κλίμα. Λίγη προσοχή στο σε ποιόν δανείζεις και στο πόσο ξανοίγεσαι, και ο καινούργιος χρόνος έχει όλες τις προδιαγραφές να μπει εντυπωσιακά και να σε βρει ευτυχισμένο!

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

Keywords
υγεια, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Πρωτοχρονιά, status, ταξι, σημαίνει, αθηνα, ελλαδα, μετάφραση, facebook, αστρολογια, βιβλια, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, ζωδια 2012, αλλαγη ωρας 2012, Παραμονή πρωτοχρονιάς 2012, αλλαγη ωρας 2013, παρελαση, μετάφραση, ακινητα, γνωση, δουλεια, ονειρα, ονειρο, σλογκαν, τυχη, ψυγειο, ωρα, αγαπη, αβιαστα, αγορα, απηχηση, απλα, ασχολεισαι, ατμοσφαιρα, φαγητο, γονεις, δυναμη, διχτυ, ειπε, ελισαβετ, ενστικτο, εξοδα, επικοινωνια, ερμης, ερχεται, ζωη, ζωδιο, ζωες των αλλων, ιδεες, ημισυ, πολυκατοικια, εκδοσεις, κυρια, κλιμα, μαγεια, μαζι σου, ματια, μικρο, μπορεις, ξαδερφια, ξεκινημα, παντα, οικογενεια, οραμα, ουσια, οφελος, ποδοσφαιρο, πιστη, πορτες, πρασινη, παρτυ, σεμιναρια, σεναριο, σιγουρα, σιγουρο, σκηνοθεσια, σπιτι, συμπαν, φαντασια, φαινονται, φυση, φοβασαι, χρονος, χαρα, γλωσσες, κρεβατι, μπροστα, νιωθεις, ομαδες, οπως τοτε, ψαρι, σημαίνει, status, τυχερος, τραλαλα, υλικα, υλικο, χειροπεδες
Τυχαία Θέματα