ΣΤΟΥΣ G20 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

16:40 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Συνάντηση με τους πρέσβεις των χωρών που μετέχουν στους G20 θα έχει αύριο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις βασικές θέσεις του προγράμματος του κόμματος.

Η συνάντηση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Ζάππειο και στην Κουμουνδούρου από το πρωί γίνεται αγώνας προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή

και των 20 πρεσβευτών των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου. Επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχουν επικοινωνήσει και με τις 20 πρεσβείες, αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει απαντήσεις από όλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα δέχθηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση ο πρεσβευτής της Τουρκίας, ενώ ως τώρα θεωρείται δύσκολο να συμμετάσχουν στη συνάντηση οι πρέσβεις της Ιταλίας, της Αυστραλίας, αλλά και της Γερμανίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να δείξει ότι και ο ίδιος έχει διεθνείς συνομιλητές και μπορεί να διαπραγματευθεί ευθύς εξαρχής το Μνημόνιο. Παρόλα αυτά, όπως προαναφέρθηκε, στην Κουμουνδούρου υπάρχει ήδη έντονο παρασκήνιο, ώστε ακόμη και οι πρέσβεις που δε θα συμμετάσχουν, να στείλουν κάποιον διπλωματικό ακόλουθο, ώστε να μη φανεί ότι ορισμένες χώρες “σνομπάρουν” την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα