Τι απαντούν οι επιστήμονες για το άστρο της Βηθλεέμ;

Κάποιοι κάνουν λόγο για κομήτη και άλλοι για supernova, η οποία εξερράγη. Για την περίπτωση του κομήτη έχουν καταγραφεί από τους αρχαίους χρόνους έως και τη γέννηση του Χριστού 135 κομήτες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστες καταγραφές.

Για την περίπτωση των supernova, αυτό το ενδεχόμενο είναι αφιλεγόμενο, καθώς τα άστρα ολοκληρώνοντας τον κύκλο ζωής τους γίνονται ασταθή στις θερμοπυρηνικές τους αντιδράσεις και τότε σημειώνεται έκρηξη στα εξωτερικά στρώματα αερίων των άστρων.

Άλλοι επιστήμονες

συμφωνούν με την άποψη του αστρονόμου Γιόχαν Κέπλερ, ο οποίος έλεγε ότι στην γέννηση του Χριστού υπήρξε σύνοδος πλανητών. Οι πλανήτες, στις κανονικές τους κινήσεις γύρω από τον Ήλιο φαίνονται να κινούνται από τη Δύση προς την Ανατολή. Οι πλανήτες που βρίσκονται πλησιέστερα στον Ήλιο φαίνονται όμως να κινούνται ταχύτερα και οι πιο απομακρυσμένοι δείχνουν να κινούνται βραδύτερα. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ένας από τους πλανήτες είναι δυνατόν να φτάσει και να προσπεράσει κάποιον άλλον. Το προσπέρασμα αυτό ονομάζεται σύνοδος ή συζυγία των δύο πλανητών. Οι πλανήτες Δίας και Κρόνος στη διάρκεια του 7 και του 6 π.Χ έλαβαν μέρος σε μία τριπλή ή μεγάλη συζυγία. Αν το Άστρο της Βηθλεέμ όμως ήταν μια συζυγία, θα το γνώριζαν οι αστρονόμοι

Keywords
Τυχαία Θέματα