Την ελληνική προεδρία της ΕΕ προτάσσει το ΠΑΣΟΚ

Μάταια προσπαθούσαν να πείσουν για την αναγκαιότητα αξιοποίησης του κτιρίου και των τεχνικών μέσων που διαθέτει η ΕΡΤ στην επικείμενη ελληνική προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014 βουλευτές και στελέχη του κόμματος, μιλώντας στη Βουλή ή τα ΜΜΕ.

Σε ενημερωτικό του σημείωμα, λοιπόν, ο Τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε

να εξηγήσει την στάση του, παραθέτοντας τις κινήσεις του από την αρχή των εξελίξεων στη Δημόσια Τηλεόραση.

«Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή διαφώνησε και κατήγγειλε τη βίαιη διακοπή της εκπομπής της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θέτοντας ζήτημα Δημοκρατίας», θυμίζει, ενώ «διαφώνησε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους υπουργούς τους ΠΑΣΟΚ να μην την υπογράψουν». Κατόπιν τούτων, σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε ‘μάχη’ παρά τις διαφορετικές απόψεις και της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ τότε, ώστε να διασωθούν στο μεταβατικό επίπεδο 2000 θέσεις εργασίας στο διάδοχο σχήμα της ΕΡΤ, την Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ).

Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα επιμένει ότι πρωτοστάτησε στο να ψηφιστεί στη Βουλή ο νέος νόμος για «σύγχρονη ευρωπαϊκή και υψηλού επιπέδου δημόσια τηλεόραση», με τον νόμο τελικά να ψηφίζεται στις 19 Ιουλίου και το νέο εποπτικό συμβούλιο να ορίζεται στις 5 Αυγούστου 2013.
Παραθέτοντας έκτοτε το χρονικό λειτουργίας της ΔΤ από τις 21 Αυγούστου και εξής, σημείωσε την διακοπή της μετάδοσης της ΕΡΤ μέσω live streaming από την EBU.

Κατηγορούν λοιπόν στην Χαριλάου Τρικούπη «μία μικρή ομάδα εργαζομένων» που είχαν καταλάβει κτίρια της ΕΡΤ ότι λειτούργησε ως τροχοπέδη για την πρόσληψη των περίπου 2000 εργαζομένων στο μεταβατικό επίπεδο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Παντελή Καψή (που στο μεταξύ είχε οριστεί αρμόδιος υφυπουργός μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ) να εκκενωθεί το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Στο σημείωμά του το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι με τροπολογία στη Βουλή ανανεώθηκαν τον Οκτώβριο οι πρώτες 600 συμβάσεις εργαζομένων με δυνατότητα να φτάσουν τους δέκα μήνες. Όσο για την παρέλευση της προθεσμίας ψήφισης της ΠΝΠ, αρκείται να σημειώσει ότι δεν χρειάστηκε να μπει σε ψηφοφορία, καθώς «ο νέος νόμος με τον οποίο λειτουργεί η ΔΤ καλύπτει την νομιμότητα της λειτουργίας της», όπως λένε.

Σημειώνουν όμως ότι η κατάληψη του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην πρόσληψη των εργαζομένων και δημιουργούσε κίνδυνο για την ετοιμότητα της ΔΤ ενόψει της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ενώ παράλληλα απαγόρευε την απόδοση των αποζημιώσεων των απολυμένων της ΕΡΤ. Έτσι, στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως ήταν η επιμονή των καταληψιών που οδήγησε στην παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών, που ζήτησαν την εκκένωση του χώρου.

Και ενώ όλα αυτά, περιγράφονται μεταξύ άλλων στο ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραδέχονταν χθες σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι η εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δεν ήταν πιθανότατα η καλύτερη δυνατή τακτική. Ρωτούσαν όμως συνεχώς, πώς αλλιώς θα μπορούσαν να πεισθούν όσοι καταλάμβαναν τον χώρο να αποχωρήσουν, δεδομένου ότι έλεγαν ‘όχι’ σε κάθε παρόμοια παρότρυνση της κυβέρνησης.

«Εντύπωση δημιουργούν τα δήθεν επιχειρήματα περί Δημοκρατίας και κατάλυσής της», λένε στο ΠΑΣΟΚ επιτιθέμενοι κατόπιν τούτου εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, και κατηγορώντας τον για «λεκτική συμπόρευση» με την Χρυσή Αυγή στα περί «χούντας». «Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά όταν υποκύπτει σε εκβιασμούς», λένε, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση –χωρίς να την κατονομάζουν- για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων και διχαστικών λογικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα