Αχ, αυτή η Βουλή πόσο με πληγώνει…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΠ. ΠΑΡΓΙΝΟΥ, Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

Η Ελλάδα παραπατάει. Εναγωνίως ψάχνει τον προ πολλού χαμένο βηματισμό της. Οι Έλληνες πολίτες πένονται, ενώ οι εταίροι και σύμμαχοι επενδύουν στην πλήρη και ανήλεη εξαθλίωσή τους εποφθαλμιώντας σε μια συνακόλουθη επ’ αυτών πολιτική ηγεμονία και στην άμεσα συνεπαγόμενη ιδιοποίηση του όποιου εμφανούς ή αφανούς πλούτου αυτή η ένδοξη πατρίδα μπορεί να κρύβει. Στο εσωτερικό η κοινωνία άπονα και άκαρδα συνθλίβεται στον καθημερινό Γολγοθά της και στο εξωτερικό αναιτίως

διασύρεται.
Παρά τις παραπάνω λίαν διακριτές και εν πολλοίς προφανείς παρατηρήσεις, οι εκπρόσωποι των πολιτών στη Βουλή διαψεύδουν την κάθε ελπίδα και το όποιο όραμα θα μπορούσε να έχει η χειμαζόμενη κοινωνία μας.
Η, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, τριμερής κυβέρνηση καλεί τους τριακοσίους να ψηφίσουν το κατά γενική ομολογία πακέτο επώδυνων, σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων χωρίς να γνωρίζουν επακριβώς ποια είναι τα εν λόγω μέτρα.
Η όποια κοινοβουλευτική βάσανος, προτάσεων, ελέγχου και ανάλυσης, εξαντλείται στα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε συμμετέχων βουλευτής δεν προτείνει, δεν ελέγχει, δεν αναλύει, δεν συγκλίνει, δεν ψηφίζει. Απλά και μόνον κραυγάζει. Κραυγάζει για να ακουστεί από κάποια κομματική νομενκλατούρα, αν όχι κι από τον ίδιο τον μονοκράτορα και στην παρούσα πολιτική συγκυρία παντοδύναμο αρχηγό.
Απώτερος στόχος, σκοπός κι επιδίωξη η επιβράβευση της ορθόδοξης νομιμοφροσύνης με κάποιο υπουργικό θώκο, αν το κόμμα του κραυγάζοντος είναι κυβερνών, ή η αποτροπή μιας ενδεχόμενης διαγραφής, εάν βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
Θέματα ύψιστης και κομβικής πολιτικής σημασίας που θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον πολλών γενεών Ελλήνων, όπως η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, η επίλυση της ραγδαίας δημογραφικής κατάρρευσης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το παραγωγικό πλάνο της οικονομικής ανάπτυξης, η επανάκτηση της απολεσθείσας αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας, ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης… παραμένουν επιμελώς απόμακρα!
Η Βουλή «ψηφίζει» και ακόμη και ο πρόεδρός της κάνει λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων, στην ανάγνωση αυτών και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων! Τα κόμματα συνεδριάζουν… και ακόμα και επιφανή τους στελέχη χρησιμοποιούν γλώσσα αγενή, χυδαία, αμετροεπή, χαμερπή κι ανάρμοστη σε ήθη και ευπρέπεια δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού! Αυτή η βουλή με πληγώνει ως πολίτη. Με κάνει να νιώθω ως υπήκοος σε μια γλυκιά κι ένδοξη πατρίδα…Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα