Εγρήγορση για υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών

Του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΝΟΥΡΗ
Αν. γραμματέα Τεκμηρίωσης ΝΔ
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι πολίτες με την ετυμηγορία τους έστειλαν ένα μήνυμα προς όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, το οποίο μεθερμηνευόμενο έλεγε: «Κύριοι πολιτικοί, συσπειρωθείτε, ενωθείτε και κάνετε το συντομότερο δυνατό κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με ορίζοντα τετραετίας, επ’ αγαθό της πατρίδος και του ελληνικού λαού, αφήνοντας τα κομματικά συμφέροντα στην άκρη».
Είναι ηλίου

φαεινότερο ότι αυτή η προσπάθεια κυβέρνησης εθνικής ενότητας έγινε πραγματικότητα από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η οποία ήταν και είναι απαραίτητη, δίχως όμως τη συμμετοχή άλλων κομματικών σχηματισμών που θα ήταν χρήσιμη. Οι πολίτες, μετά από τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης, είδαν φως στο τούνελ και η ελπίδα τους, καθώς και η αισιοδοξία τους, είναι γεγονός. Μπορούμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους πολιτικούς που σχημάτισαν αυτή την κυβέρνηση, με πολλή προσπάθεια μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, με συσκέψεις επί συσκέψεων εργάστηκαν εντατικά, χωρίς μεμψιμοιρίες, τριβές και αντιπολιτευτικές διαθέσεις, δείχνοντας δείγματα πολύ ελπιδοφόρα για τη χώρα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση όντως έχει συνειδητοποιήσει ότι ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά και δεν αντέχει άλλες ταλαιπωρίες. 
Διαπιστώνουμε ότι όσα έλεγε ο νυν πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο Ζάππειο 1, 2, 3, ήσαν όλα μελετημένα και προγραμματισμένα για να αντιμετωπιστεί η καταστρεπτική ύφεση και το δημοσιονομικό μας πρόβλημα. Οι τρεις αρχηγοί προσπαθούν, με αίσθημα ευθύνης, αναζητώντας τρόπους για να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, τις οποίες είχαν υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Βεβαίως, η γραμμή και οι λύσεις που πρότεινε η ΝΔ αποτελούν τον κορμό της κυβέρνησης. Είναι γεγονός και διαπιστώνουμε ότι ο πρωθυπουργός μας συνεργάζεται στενά με όλους τους υπουργούς και τους κατευθύνει με την εμπειρία που τον διακρίνει σε εποικοδομητικές ενέργειες.
Κατά την ταπεινή μου κρίση, ΝΟΜΙΖΩ ότι και η τρόικα θα βάλει νερό στο κρασί της, αλλά και οι εταίροι μας στις Βρυξέλλες θα αλλάξουν τακτική. Εμείς δείξαμε τον καλό εαυτό μας, τώρα και στο παρελθόν. Άλλωστε, μετά την εκλογή του σοσιαλιστή Ολάντ είναι οφθαλμοφανές ότι κάτι άλλαξε στις Βρυξέλλες και ότι η Ελλάδα δεν είναι το μαύρο πρόβατο, ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι, όπως μερικοί εκ των εταίρων μας κατηγορούσαν. Δεν τους κατονομάζω, διότι δεν θέλω να τους δώσω αφορμή να πουν κουβέντα. Ο νοών νοείτω…
Είναι αναγκαίο να σταματήσουν τις άσκοπες απειλές που επί δυόμισι χρόνια εξαπολύουν, όπως για παράδειγμα: «Η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη», «Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ», «Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή». Δεν έχουμε δείξει ακόμη επιθετική πρόθεση απέναντι στους εταίρους μας, διότι θέλουμε να είμαστε φίλοι μαζί τους. Πρέπει να γνωρίζουν, όμως, ότι η Ελλάδα δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι. Αγωνίζεται και τη διακρίνει παλικαριά. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν
Keywords
Τυχαία Θέματα