«Φτιάχνει» τον Τσίπρα του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ

Σε ανύποπτη στιγμή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει πως στόχος του είναι να προετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ, ώστε να το παραδώσει σε έναν 30άρη. Τότε είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο Κίνημα, τα κορυφαία στελέχη ρωτούσαν στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου «τι είπε ο… ποιητής», ξεκινώντας ανεπίσημα η περίοδος… αμφισβήτησής του, με

όσα παράλληλα διαδραματίζονταν στην κυβέρνηση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα, βλέπει το… μέλλον. Και επειδή στη σημερινή εποχή και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ «ηγέτες» δεν υπάρχουν αλλά χτίζονται, ετοιμάζει τη νέα γενιά, αδιαφορώντας για το τι θα πουν τα στελέχη που πάντα κοίταζαν την καρέκλα του προέδρου. Το «δαχτυλίδι» μπορεί να αργήσει να δοθεί, όμως στο Συνέδριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δείξει τις προθέσεις του, αναφορικά με τη μετάβαση του Κινήματος στο νέο, απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και ενδεχομένως στη ΝΔ που ήδη βρίσκεται σε φάση μετεξέλιξης!
Πιο συγκεκριμένα, στον 6ο όροφο της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντάει τη νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ. Εκεί, συγκεκριμένα άτομα που είχαν βολιδοσκοπηθεί στο παρελθόν χαράσσουν τη νέα γραμμή του Κινήματος, αυτή δηλαδή που «ψάχνει» ο πρόεδρός του από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος. Αυτός, όμως, που δείχνει να έχει το προβάδισμα είναι ο Κυριάκος Πιερράκης, που για πολλούς μέσα στο κόμμα (τους… βενιζελικούς) μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλον δέος του Αλέξη Τσίπρα. Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικής Οικονομίας της Οξφόρδης, ορίστηκε αρχικά Συντονιστής της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών της Ιπποκράτους, ενώ τελευταία συμμετέχει και στην άτυπη ηγετική ομάδα που εισηγείται τις πολιτικές που αποφασίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με πατέρα χειρουργό και μητέρα δικηγόρο, από τη Μάνη, ήταν το νεότερο μέλος στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2001, εν συνεχεία όμως έφυγε για το Χάρβαρντ, ενώ υπήρξε για ένα διάστημα και πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, όπου έκανε εντύπωση γιατί αρνήθηκε να λάβει τον μισθό του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιζητεί διακαώς η Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών ουσιαστικά να αποτελέσει ένα τμήμα παραγωγής πολιτικής για το ΠΑΣΟΚ, όπως έχουν τα άλλα κόμματα του εξωτερικού, καθώς θα ασχολείται με θέματα πολιτικού σχεδιασμού, οικονομικής πολιτικής, projects τα οποία θα αφορούν τους νέους (όπως η εκδήλωση για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στη ΔΕΘ) και τη διαμόρφωση ενός προσχεδίου του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για το οποίο κάνει λόγο συχνά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα… μωρά του Βενιζέλου
Επίσης, στον 6ο όροφο της Ιπποκράτους το παρών δίνουν οι εξής:
Πάνος Κολιαστάσης: Υπ. Διδάκτορας Πολιτικής Ανάλυσης & Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου – Κολέγιο Queen Mary (Θέμα: Επικοινωνιακή πολιτική Ελλήνων πρωθυπουργών).
Ηρακλής Μπουραντάς: Διευθυντής εκπαίδευσης στο τεχνολογικό ινστιτούτο AIT, καθώς επίσης και σύμβουλος ανάπτυξης και συνιδρυτής νεοφυών (start-up) καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας.
Κώστας Μπακούλας: Υπ. Διδάκτωρ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Aston στο Birmingham της Αγγλίας, με

Keywords
Τυχαία Θέματα