Γιορκ Άσμουσεν: ««Η Ευρωζώνη είναι εδώ για να μείνει»

Την εκτίμηση ότι το ευρώ θα επιβιώσει και θα βγει ισχυρότερο από την κρίση έκανε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιοργκ Άσμουσεν σε συνέδριο που διοργανώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός τραπεζίτης ότι η «η Ευρωζώνη είναι εδώ για να μείνει» και εκτίμησε ότι στο μέλλον «θα θέλουν και άλλες χώρες να ενταχθούν στην Ευρωζώνη».

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, την πιθανότητα ο χώρος του κοινού νομίσματος να υποστεί αλλαγές, προς την κατεύθυνση, όπως είπε, της μεγαλύτερης συνοχής και υποστήριξε ότι η σχεδιαζόμενη τραπεζική ένωση θα δημιουργήσει μια κοινή προσέγγιση σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση και την εκκαθάριση τραπεζών στην Ευρώπη.

«Χρειαζόμαστε συνεπείς κανόνες ώστε να δημιουργήσουμε βεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών και να καθησυχάσουμε τους καταθέτες», δήλωσε, προσθέτοντας πως «ευτυχώς, σημειώνεται ήδη πρόοδος».

Ο Άσμουσεν χαρακτήρισε «βήμα-κλειδί» τη σχετική Οδηγία και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ήθελε να την δει να εφαρμόζεται όσο το δυνατόν συντομότερα, όπως επίσης και τις διαδικασίες για τη διάσωση των τραπεζών, οι οποίες θα περιορίσουν την επιβάρυνση του δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα