Η νέα συνθήκη

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί η προηγούμενη. Πράγμα αφύσικο, υπό άλλες συνθήκες, αλλά επιβεβλημένο σε αυτή την περίσταση. Η απόφαση εκταμίευσης της δόσης και των αναγκαίων επιπλέον χρημάτων για την έναρξη της κοπιώδους προσπάθειας για την αναστροφή του κλίματος στην οικονομία, συνεπώς και στην κοινωνία, θα ληφθεί την τρέχουσα εβδομάδα και τα χρήματα ενδεχομένως θα εκταμιευτούν μέχρι τα τέλη του μήνα.
Τούτων δοθέντων, οι αντιπολιτευτικές κορώνες, οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και καλλιέργειας κλίματος έντασης στους κόλπους

της κοινωνίας, που όντως «πνίγεται», όχι μόνο δεν νοούνται, αλλά θα πρέπει να στηλιτεύονται ως αντεθνικές, γιατί λειτουργούν ανασταλτικά στις προσπάθειες να υπερβούμε τα ψηλά εμπόδια.
Ο χρόνος για πισωγυρίσματα έχει παρέλθει προ πολλού. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής δουλειάς, κάτι που φαίνεται σε επίπεδο κορυφής, αλλά όχι και στο επίπεδο της διοικητικής δομής που θα αναλάβει την ουσιαστική δουλειά της διαχείρισης και κατεύθυνσης των πόρων στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία.
Ένας έμπειρος πολιτικός, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζει ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα και από τη στιγμή που έχει γνώση για το τι συμβαίνει στην «πολεμίστρα» και το «προπύργιο» κάθε «κάστρου» οφείλει τώρα να το αλλάξει, τοποθετώντας στις κομβικές θέσεις ανθρώπους που πραγματικά υποστήριξαν την προσπάθεια και στάθηκαν δίπλα του με θέσεις και προτάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα.
Θα είναι λάθος του αν, στο πλαίσιο των κυβερνητικών ισορροπιών που καλείται να κρατήσει, αποφασίσει τη διατήρηση διοικητικών παραγόντων που τοποθετήθηκαν από το σύστημα ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2010 και κατεξοχήν ευθύνονται για τη σημερινή διάλυση του Δημοσίου και των οργανισμών.
Από τη στιγμή που περιέρχονται καθημερινά σε γνώση του οι σχετικές αποδείξεις, δεν χρειάζονται υποδείξεις. Οι κάλπες του Ιουνίου έδωσαν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία με τη συνδρομή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που προήλθε κατόπιν σύναψης σχετικής συμφωνίας του πρωθυπουργού με τους δύο αρχηγούς. Έδωσαν εντολή στον Σαμαρά να κυβερνήσει και στους Βενιζέλο και Κουβέλη να συμμαχήσουν μαζί του σε μια ύστατη προσπάθεια εξόδου από το σπιράλ του θανάτου.
Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός δεν έχει τον πρώτο ρόλο μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και τον πρώτο λόγο στις αλλαγές των διοικήσεων των οργανισμών και των νευραλγικών πόστων του Δημοσίου. Μόνον έτσι μπορεί να λειτουργήσει η νέα συνθήκη.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα