Ή τώρα ή ποτέ, κ. Σαμαρά

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η επικαιρότητα είναι τόσο ραγδαία τις τελευταίες ώρες που τα σημαντικότερα δίνουν τη θέση τους σε ακόμη πιο σημαντικά, χωρίς δυστυχώς να αναλύονται στο βάθος που απαιτούν οι περιστάσεις και η αναγκαιότητα για τα θεμελιώδη δημοκρατικά στηρίγματα της χώρας. Αναφέρομαι στην περίπτωση της αυτοχειρίας του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Τζανή, του οποίου το όνομα συμπεριλήφθηκε στη διαβόητη «λίστα του ΣΔΟΕ» μετά από μια καταγγελία εναντίον του τον περασμένο Μάιο και ενώ ο ίδιος έχει εγκαταλείψει την πολιτική από το 2004!

Αν η επιστολή του ειδικού γραμματέα του

ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, στελνόταν μια ημέρα νωρίτερα στους νυν και πρώην πολιτικούς που διασύρθηκαν αδίκως, βλέποντας τα ονόματά τους σε μια κατασκευασμένη λίστα, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τότε ο Λεωνίδας σήμερα θα ζούσε. Τα δυο του παιδιά και η γυναίκα του θα «πατούσαν» καλύτερα στα πόδια τους και, τέλος πάντων, δεν θα έκλεινε ένα σπίτι από μια αστήρικτη και αδιερεύνητη καταγγελία που δεν αφορούσε καν σε παράνομο πλουτισμό από πολιτικό χρήμα.

Ο Σαμαράς το είπε ξεκάθαρα ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να κυλήσει στο χάος, ούτε να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Τέσσερις φορές σε μία μέρα, με τέσσερις διαφορετικές συνεντεύξεις, δηλώσεις και ομιλίες. Το βλέπει ότι δεν πάει άλλο. Εκεί που πασχίζει να πάρει τα λεφτά για να σταματήσει την κατρακύλα, του βγαίνει το «φασούλι» μιας λίστας που διακινείται επί τρία χρόνια περίπου, χωρίς να ξέρει κανείς από πού προέρχεται, πόσα πραγματικά ονόματα περιέχει και πόσες αλλαγές έχουν γίνει σε αυτήν. Και εκεί που δίνει εντολή για να ξεκινήσουν οι έρευνες, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου με το οργανωμένο σχέδιο καταλήψεων υπουργείων και κυρίως του υπουργείου Άμυνας της χώρας, δηλαδή του κατεξοχήν στυλοβάτη ασφάλειας του έθνους, από μια δράκα διαδηλωτών! Και πάλι, ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό παλεύοντας για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, τα ακραία στοιχεία του Κοινοβουλίου καλλιεργούν εκρηκτικό κλίμα εντός της Βουλής, φωνάζοντας ρυθμικά τους συναδέλφους τους από τις άλλες πτέρυγες: «Κλέφτες, κλέφτες» εντός της αίθουσας της Ολομέλειας.

Προειδοποιώ τον πρωθυπουργό ότι είναι η τελευταία, κυριολεκτικά η τελευταία, ευκαιρία του να αποκαταστήσει το πολίτευμα. Να επιτεθεί ουσιαστικά στη «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» και να τη διαλύσει, πριν ανάψει πόλεμος. Αν δεν διατεθούν στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης, στο ΣΔΟΕ και στα αρμόδια υπουργεία οι κατάλληλες δυνάμεις σε ανθρώπινο προσωπικό ώστε να ερευνηθούν αμέσως τα πολιτικά πρόσωπα, τα φυσικά πρόσωπα, οι εταιρείες και όποιος άλλος περιλαμβάνεται ή περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ, τότε η σπίθα θα γίνει πυρκαγιά στο άψε – σβήσε. Νομοτελειακά ο χρόνος πιέζει αφόρητα. Ή τώρα ή ποτέ, κ. Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα