Νέα τροπή στην υπόθεση του Άλεξ!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Tα παιδιά δεν σκότωσαν. Μπορεί να χτύπησαν, να τραυμάτισαν, να μετέφεραν, να εγκατέλειψαν, αλλά δεν σκότωσαν…». Αυτά ήταν τα λόγια του εισαγγελέα Καραμολέγκου στη δίκη με την οποία υποτίθεται ότι έκλεισε η «υπόθεση Άλεξ» που συγκλόνισε τη χώρα το 2006. Η υπόθεση φυσικά δεν έκλεισε και είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκαν σε αυτήν τα ΜΜΕ στη Βέροια: «Αυτά που είπε ο εισαγγελέας βύθισαν πάλι την υπόθεση στο απόλυτο χάος. Τότε

ποιος σκότωσε; Μήπως το παιδί δεν σκοτώθηκε, αλλά απήχθη;» Σήμερα το «Π» φέρνει νέα στοιχεία στο φως που δείχνουν ότι τα πάντα είναι ανοιχτά και στην υπόθεση Άλεξ, αλλά ίσως αυτή η υπόθεση είναι μόνο ένα από τα πολλά δραματικά περιστατικά που συνθέτουν το μέγα και διαχρονικό σκάνδαλο απαγωγής παιδιών είτε για υιοθεσία, είτε για «όργανα» και στην Ελλάδα. Τα νέα στοιχεία είναι τα εξής:
1. Μια δίκη που έγινε χωρίς να δοθεί δημοσιότητα στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και είχε ως αντικείμενο την εμπορία παιδιών. Η σχέση της με την Ελλάδα αποδεικνύεται από έγγραφα εισαγωγής γυναικών αλλά και παιδιών όλων των ηλικιών, ακόμα και ενός έτους, στην Ελλάδα.
2. Έγγραφα που φέρονται να σχετίζονται με τη δίκη αυτή και με πρόσωπο που φέρεται να έχει κάνει 180 εικονικούς γάμους είτε με τη συμμετοχή του είτε με χρήση των στοιχείων του χωρίς τη δική του γνώση ή συμμετοχή.
3. Βούλευμα παραπομπής σε δίκη της Νατέλας, μητέρας του Άλεξ, η οποία είχε στην πορεία αναζήτησης της τύχης του τραγικού Άλεξ θεαματική στροφή 180 μοιρών.
Από τα στοιχεία δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο ως προς τους ρόλους. Θα μπορούσαν όλα αυτά να συμβαίνουν χωρίς να γνωρίζει το ελάχιστο η Νατέλα. Θα μπορούσαν, όμως, κάποια από αυτά να είναι στοιχεία πίεσης προς την, ούτως ή άλλως, ευρισκόμενη σε τραγική θέση μητέρα. Η δίκη στην οποία παραπέμπεται και ενόψει της τραγικής της ιστορίας δεν χαροποιεί κανέναν, ούτε καν τη δικαιωμένη από τη δικαστική τροπή πρώην συμπαραστάτριά της Χριστίνα Αντωνοπούλου. Όμως, το ζητούμενο είναι να αποκαλυφθεί η ΤΕΛΙΚΗ τύχη του Άλεξ, αφού το απόλυτο θύμα στην υπόθεση αυτή είναι το παιδί και στη συνέχεια ερευνητικά θα προκύψει ποιος άλλος είναι θύμα και σε ποιον βαθμό.

Ο εισαγγελέας
Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι στη δικογραφία της Βουλγαρίας υπάρχουν ορισμένα «χαρτιά» που μπορεί να είναι χαρτιά μιας μπανανίας, αλλά μπορεί και να έχουν αξία. Σε ένα από αυτά γίνεται σαφής αναφορά σε προετοιμασία απαγωγής του Άλεξ από το 2004, δηλαδή δυο χρόνια νωρίτερα από την απαγωγή του, τον Φλεβάρη του 2006. Αυτά τα έγγραφα αποκτούν εξαιρετική σημασία από τη θέση που είχε πάρει στην τελική του κρίση ο εισαγγελέας Καραμολέγκος. Δηλαδή, τη φράση που βάζουμε στην αρχή και από την οποία προκύπτει ότι ο εισαγγελέας δεν δέχεται ότι ο Άλεξ έχει πεθάνει. Το συμπέρασμά του αυτό είχε καταγραφεί τότε και στα ΜΜΕ της Βέροιας, όπως αυτό του Δημ. Καρολίδη που σημειώνουμε στην αρχή.
Το πρόσωπο του εισαγγελέα έχει, επίσης, εξαιρετική σημασία, αφού εμπλεκόμενο πρόσωπο στη δίκη της Βουλγαρίας είχε απευθυνθεί στον ίδ

Keywords
Αναζητήσεις
ypothesi alex, η δικη της νατελας
Τυχαία Θέματα