Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-1

Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανθρακικό τον οποίο νίκησε με 4-1 και έκανε το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Διαιτητής/Βοηθοί: Ιωαννίδης (Αργολίδας)/Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης (59′ Φουστέρ), Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης, Αμπντούν (72′ Μασάντο), Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (59′ Μήτρογλου), Τζεμπούρ.

Πανθρακικός

(Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σερφά, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης, Μουνάφο, Καστελάν (46′ Μπαϊκαρά), Λουσέρο, Βαϊρουά (59′ Μακρυδημήτρης), Παπαδόπουλος (72′ Κυβελίδης).

Κίτρινες Κάρτες: Κοντρέρας (34′, Ολυμπιακός)

Σκόρερ: Τζεμπούρ (4′, 50′, Ολυμπιακός), Χολέμπας (27′, Ολυμπιακός), Σκλιοπίδης (29′, αυτογκόλ)-Κυβελίδης (83′, Πανθρακικός)

Οι αλλαγές του Ζαρντίμ

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στην Σάλκε παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Μασάντο έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Φετφατζίδης, ο Κάρολ επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια αντί του Μέγιερι, ενώ ο Ιμπαγάσα ξεκίνησε βασικός αντικαθιστώντας τον Φουστέρ.

Το σύστημα ήταν το κλασικό 4-2-3-1 και στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Κοντρέρας-Μανωλάς (σέντερ μπακ), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Μανιάτης-Μοδέστο (χαφ), Αμπντούν (δεξιά στην επίθεση) και Τζιμπούρ (σέντερ φορ).

Οι Πειραιώτες θέλοντας να ξεπεράσουν την εντός έδρας ήττα από την Σάλκε και να ξανά ζεστάνουν τον κόσμο τους μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και ήταν αποφασισμένοι να καθαρίσουν από σχετικά νωρίς το ματς, κάτι που πέτυχαν.

Μόλις στο 4ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Αμπντούν να κάνει ένα σκαστό σουτ και τον Τζιμπούρ με γυριστό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου. 1-0 από νωρίς για τους Πειραιώτες, που πλέον είχαν βγάλει από πάνω τους το άγχος του γρήγορου γκολ, ενώ ο Αλγερινός έφτασε τα 5 γκολ σε 4 ματς πρωταθλήματος.

Από ‘κει και πέρα, το παιχνίδι ήταν ένας “ερυθρόλευκος” μονόλογος, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται συνεχώς και να παίζουν την περισσότερη ώρα πίσω από την σέντρα και τους Πειραιώτες να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να βγαίνουν με σχετική ευκολία μπροστά από την εστία του Κουτσόπουλου.

Στο 8′ ο Χολέμπας το σουτ του Χολέμπας δεν ανησύχησε τον πορτιέρο του Πανθρακικού, όμως περίπου 20 λεπτά αργότερα (για 20 λεπτά δεν είδαμε κάποια αξιόλογη φάση) ο Ελληνογερμανός κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα, ο Αμπντούν έδωσε στον διεθνή άσο, εκείνος με περίτεχνη ενέργεια “άδειασε” τον Σαρακατσάνο και με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.

Το ματς τελείωσε στο 29′ (3-0)

Πριν καλά καλά προλάβει ο κόσμος να σταματήσει τους πανηγυρισμούς από το 2-0 ήρθε ένα τρίτο γκολ, να φέρει ακόμη μεγαλύτερη ευφορία στις εξέδρες και να οριστικοποιήσει τη νίκη των Πειραιωτών. Στο 29′ ο Τζιμπούρ πάσαρε εντός περιοχής στον Αμπντούν, εκείνος έκανε κάτι μεταξύ σουτ και πάσας, η μπάλα χτύπησε στον Σκλιοπίδη και κατέληξε στα δίχτυα.

Τίποτα δε

Keywords
Τυχαία Θέματα