Προς Δημοβόρους, Λαοφάγους Σπουδαρχίδες

Του Ελευθερίου Ανευλαβή
Φίλε ή αντίπαλε μην τ αναγγείλεις πουθενά.
Δεσμώτης τήδε ίσταμαι τοις ένδον ρήμασι πειθόμενος
Άρης Αλεξάνδρου
Σπουδαιογελοίοι σπουδαρχίδες, επιζητώντας αρχίδιον (υποκοριστικόν του αρχή, εξουσία) εξουσίας, ζητάτε, προεκλογικά, την Κυβέρνηση και την εξουσία για να υπηρετήσετε, λέτε, τη χώρα. Και, άμα τη αναλήψει της, μετά τις εκλογές, αποφεύγετε, σκοπίμως, όπως ο βιβλικός Αυνάν, οποίος «εξέχεεν επί την γην …» (Γένεσις ΛΗ 9), να την γονιμοποιήσετε. Μια Χώρα που δεν είναι καθόλου στέρφα.

Αντιθέτως, έχει πλούσιο υπέδαφος, ανεκμετάλλευτο υποθαλάσσιο πλούτο, μα και πανανθρώπινο πολιτισμό, γνωστό στα πέρατα του κόσμου, που μένει αναξιοποίητος από τους κενόκρανους που υποδύονται κατά καιρούς τους Υπουργούς του πολιτισμού.
Πάσχετε από ακρασία, λέξη, αρχαιοελληνική, που περιγράφει την κατάσταση του υποβαθμισμένου ανθρώπου, που ενώ γνωρίζει το σωστό δεν το πράττει. Και ιδού οι αποδείξεις:
Γνωρίζετε και το διακηρύσσετε χρόνια τώρα (πάντα προεκλογικά) πως το σπάταλο και μεγάλο κράτος πρέπει να νοικοκυρευτεί, να σμικρυνθεί και να γίνει αποτελεσματικό. Και ποτέ μέχρι τώρα δεν κάνατε τα προεκλογικά λογία, μετεκλογική πράξη. Και παραμένει το Κράτος σμπαραλιασμένο και ανάπηρο, και αναποτελεσματικό, χάρη στην κακοδιοίκηση των εκλεκτών σας και την ανικανότητα των αρμοδίων Υπουργών. Και δυναστεύει τον κάθε πολίτη που είναι αναγκασμένος να συναλλάσσεται με αυτό. Και είναι ανίκανο να διασφαλίσει τη ζωή και την περιουσία του πολίτη στο «δεινών το άστυ» όπως καταντήσατε το πάλαι ποτέ «κλεινόν Άστυ»; Ανίκανο να πατάξει το έγκλημα, εγχώριο, μα κυρίως λαθρομεταναστευτικό, που σπέρνει τον τρόμο στους πολίτες. Και η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή που διακηρύσσετε χρόνια τώρα πως πρέπει να την πατάξετε, ασύδοτη ζει και βασιλεύει ξεσχίζοντας το δίχτυ του φορολογικού ελέγχου. ο Θεός να τον κάνει έλεγχο. Και οι τίμιοι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν ειδικές εισφορές για να καλυφθούν τα ελλείμματα που οι φοροκλέφτες αφήνετε να δημιουργήσουν.
Και οι καρεκλοκένταυροι του γαλαζοπράσινου κομματικού κράτους σπαταλούν εκατομμύρια σε ευπρεπισμούς υπουργικών γραφείων, σε πολυτελή κρατικά αυτοκίνητα, σε πολυδάπανα ταξίδια κρατικών αξιωματούχων. Και απολαμβάνουν οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι του λαού, διπλές συντάξεις, ενώ οι συνταξιούχοι πένονται. Και διεκδικούν, οι αναίσχυντοι εκπρόσωποι του λαού, δια προσφυγών, αναδρομικές αποδοχές, διότι ανώτατο δικαστήριο τις έκρινε νόμιμες. Μα νόμιμο και ηθικό, πάντα δεν συμβαδίζουν. Και οι άνεργοι (ήδη αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο) και οι πεινασμένοι (1 στους 3 έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας) σκαλίζουν τους σκουπιδοτενεκέδες για να βρουν αποφάγια ή κάνουν ουρές στα φιλανθρωπικά συσσίτια ή αυτοκτονούν.

Υποσχέσεις
Γνωρίζετε και το διακηρύσσετε, πάντοτε προεκλογικά, πως οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι αναγκαίες. Και οι προεκλογικές σας υποσχέσεις γίνονται λαγοί με πετραχήλια μετεκλογικά. Γιατί οι κομματοκράτορες σύντεχνοι της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ, τοις κείνων χρήμασι πειθόμενοι, αντιστέκ

Keywords
Τυχαία Θέματα