Ρώσος Αντιπρόεδρος : «Δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα , τα Ρώσικα Κεφάλαια πρέπει να μένουν στη Ρωσία»

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Χύμα και… (τ)σουβαλάτα τα είπε ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Κύπρο. Ο Ρώσος αξιωματούχος που θεωρείται εκ των πυκνών και εξ’ απορρήτων συνομιλητών του προέδρου Πούτιν, έστειλε μήνυμα πάταξης του φαινομένου αθρόας εξόδου Ρωσικών κεφαλαίων από τη Ρωσία, καθώς και τέλους της μεθόδου «στραβά μάτια» στις ανεξέλεγκτες «βόλτες» του χρήματος. Ο κ. Σουβάλοφ άφησε,

με τον πιο ξεκάθαρο, πάντως, τρόπο, να εννοηθεί πως η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι … φιλανθρωπικό ίδρυμα λέγοντας σε δηλώσεις του πως η Ρωσία θα εξετάζει κατά περίπτωση τις επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο.

Αν οι Ρώσοι χάσουν χρήματα αυτό «είναι πολύ μεγάλη ντροπή, αλλά η ρωσική κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα σε μια τέτοια περίπτωση», φέρεται να δήλωσε ο Σουβάλοφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Aν όμως μια μεγάλη εταιρία, όπου το ρωσικό κράτος είναι μέτοχος, υποστεί σημαντικές ζημιές, τότε αυτό θα μπορούσε να εξεταστεί ανά περίπτωση, πρόσθεσε ο Σουβάλοφ.

«Αν υπάρξει κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε πρόθυμοι να την εξετάσουμε – δημόσια, με διαφάνεια, εδώ στη Ρωσία, αλλά δεν θα χρειαστεί να βοηθήσουμε την Κύπρο για αυτό», δήλωσε.

Με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο μέρος από μη-τραπεζικά κεφάλαια ύψους 19 δισ. ευρώ σε κυπριακές τράπεζες φαίνεται ότι ανήκει σε Ρώσους.

Keywords
Τυχαία Θέματα