Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης

Έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης. Ο Κύπριος πρόεδρος προσγειώθηκε στις 13.45 στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελ. Βενιζέλος“, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Α. Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Η

επίσημη επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη ξεκινά από αύριο Δευτέρα και το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα έχει επίσημη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι η Οικονομία της Κύπρου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και βρίσκεται σε ανοιχτή διαπραγμάτευση με την Τρόικα για την υπογραφή Μνημονίου, και το Κυπριακό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Κύπριο πρόεδρο για τις επαφές που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Τ. Ερντογάν σχετικά με το Κυπριακό και την πορεία των συνομιλιών για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος, πριν από λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τη συνάντησή τους οι δύο άντρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στην ατζέντα του κ. Αναστασιάδη βρίσκονται και οι συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ε. Μεϊμαράκη, με τους επικεφαλής των κομμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Α. Τσίπρα, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ε. Βενιζέλο, της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φ. Κουβέλη και τη γ.γ. του Κ.Κ.Ε. κ. Α. Παπαρήγα.

Τέλος, τον Κύπριο πρόεδρο που θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ), θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα