Τεράστιο λάθος…

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Περνάμε δύσκολες ώρες οι περισσότεροι. Δύσκολες ώρες περνάει και η πατρίδα μας. Αφορμή η οικονομική κρίση, αλλά τα βαθύτερα αίτια βρίσκονται στη χρεοκοπία του διεφθαρμένου μέχρι «μυελού οστέων» πολιτικού μας συστήματος.
Η μεσοαστική τάξη, η ραχοκοκαλιά του ελληνικού κράτους, φτωχοποιείται, το κοινωνικό κράτος διαλύεται, η ανεργία διογκώνεται και οι «τυχεροί» που εργάζονται ακόμη βιώνουν συνθήκες πρωτοφανούς εργασιακής ανασφάλειας. Η κοινωνική συνοχή δεν είναι δεδομένη και κανείς

δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης, που θα «σαρώσει» τα πάντα. Σε αυτές τις πρωτοφανείς και εξαιρετικά δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, θα πρέπει να διαφυλάξουμε, «ως κόρη οφθαλμού», τους θεσμούς πάνω στους οποίους στηρίζεται το ελληνικό κράτος. Ένας από αυτούς είναι και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Είναι ασυγχώρητο λάθος οι δικαιολογημένα διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να ακολουθήσουν τον γλιστερό δρόμο που άνοιξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι απόστρατοι και να «μπουκάρουν» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Τραυμάτισαν το κύρος ενός θεσμού επιφορτισμένου με την άμυνα της χώρας.
Με αφορμή αυτό το ατυχέστατο περιστατικό, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «διολισθαίνουν» σε υπερβολές. Δημιουργείται διακλαδική δύναμη Στρατονομίας, που θα ασκεί και αστυνομικά καθήκοντα! Ακόμη, δημιουργείται ειδική στρατιωτική δύναμη, τα «χακί ΜΑΤ», με αποστολή τη βίαιη καταστολή αντιδράσεων εξεγερμένου πλήθους!
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον στρατιωτικό μηχανισμό σε βάρος των Ελλήνων πολιτών για οποιαδήποτε αιτία. Είναι αδιανόητο, σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, να χρησιμοποιηθεί ο στρατός ως κατασταλτικός μηχανισμός. Είναι συνταγματική εκτροπή, είναι τεράστιο ΛΑΘΟΣ…

Keywords
Τυχαία Θέματα