«Τολμηροί» και «τολμητίες»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΣΕΡΓΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε». Εντάξει, η δήλωση αυτή αντηχεί ως ιστορική, διότι πράγματι ανταποκρίνεται σε παλαιότερες αγωνιστικές στιγμές του Νέου Ελληνικού Έθνους. Ο γράφων, όμως, φοβάται ότι η πρωθυπουργική δήλωση είναι αναντίστοιχη όχι, ακριβώς, προς τις προθέσεις του κ. Α. Σαμαρά, αλλά προς τις προθέσεις κάποιων άλλων «τολμηρών»: Των Γερμανών επικυριάρχων της ευρωζώνης. Διατυπώνω αυτή

την άποψη, διότι είναι βέβαιο ότι πλην των γνήσια και ειλικρινά «τολμηρών», υπάρχουν στο πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο και οι λεγόμενοι «τολμητίες»! Με τον τελευταίο αυτόν όρο νοούνται όσοι επιχειρούν κινήσεις που άξονα έχουν ένα δυσχερώς αντιμετωπιζόμενο και συνήθως προσβλητικό έως εξευτελιστικά ταπεινωτικό των άλλων θράσος. Στην τελευταία αυτή κατηγορία φοβούμαι ότι εντάσσονται οι τολμητίες του γερμανικού νεοάξονα… Δύο μόνο αντίστοιχα τολμήματα των τελευταίων αρκούν για να φανεί ότι οι καλές προθέσεις του σημερινού πρωθυπουργού έχουν, δυσχερώς, αδίστακτους αντιπάλους:
Πρώτον, οι περί τον Γερμανό υπουργό των Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, πραιτωριανοί προτείνουν, ενόψει του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου 2012, τα εξής: α) Να περάσει σε… εξωτερική διαχείριση (από την ΕΚΤ και όχι από την Τράπεζα της Ελλάδος) ο λογαριασμός που συμφωνήθηκε στο αντίστοιχο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για τις πληρωμές των δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα. β) Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποκλίνει από το μνημόνιο και ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση, να πέφτει κεραυνός: Να μειώνεται το έλλειμμα αυτόματα (δηλαδή ανεξάρτητα από την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής!) με νέες «συμμετρικές» περικοπές μισθών και συντάξεων των Ελλήνων πολιτών… γ) Σε όλες τις θέσεις-κλειδιά της ελληνικής δημόσιας διοίκησης να εγκατασταθούν ξένοι τεχνοκράτες, που θα λειτουργούν ερήμην των Ελλήνων πολιτικών αρχόντων!
Τι είναι, άραγε, όλα αυτά; Ειλικρινής και τίμια «τόλμη» του Έλληνα πρωθυπουργού, ή «τολμήματα» αδίστακτων επικυρίαρχων της χώρας;
Δεύτερον, όσα εσχάτως συμβαίνουν στη Μακεδονία και τη Θράκη περί τη δημιουργία ΕΟΖ (Ειδικής Οικονομικής Ζώνης) με αρχικές πρωτοβουλίες μιας περίεργης αστικής εταιρείας που φέρεται να ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία Ελληνίδας μετανάστριας στη Γερμανία, πρώην στελέχους της Deutsche Bank με προσβάσεις στον πρώην πρόεδρό της Γιόζεφ Άκερμαν (!) δεν μπορούν εύκολα να διαχωριστούν στο νου του γράφοντος με την προώθηση σε ειδικά κέντρα φύλαξης στην ελληνική Θράκη μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών. Αφού, βεβαίως, σε μια «Ειδική Οικονομική Ζώνη» υποψιάζομαι ότι η ευρωζώνη θα χρειαστεί πλήθος εργατικών χεριών «ειδικά» αμειβόμενων και η μαγιά είναι έτσι έτοιμη! (Σημ.: Καταγγέλλεται, μάλιστα, ότι το πρώτο πράγμα που εζήτησε η ερίτιμη κυρία-ιδρύτρια της παραπάνω αστικής εταιρείας είναι να ανοίξει το συντομότερο στη Θράκη το… τζαμί του Διδυμοτείχου, ήτοι το περίφημο Τέμενος Βαγιαζήτ).
Τι είναι και όλα αυτά, άραγε; Κινήσεις του «τολμηρού» πρωθυπουργού αποκλείεται να είναι! Απομένει η υποψία
Keywords
Τυχαία Θέματα