Με άνοδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση για τα προκαταρκτικά στοιχεία  για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Νοέμβριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,18% ελάχιστα λεπτά μετά το άνοιγμα και αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 0,08% στις 459,46 μονάδες.

Στα επιμέρους ταμπλό, στο Λονδίνο ο FTSE 100 με πτώση 0,20%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,24%, o CAC40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 0,19%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο στο +0,29% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,07%.

Νωρίτερα σήμερα, τα οικονομικά στοιχεία

έδειξαν ότι ο γαλλικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 3,4% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, από την ένδειξη του Οκτωβρίου που ήταν 4%.

Χθες, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με άνοδο, ενώ  ο γερμανικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,3% τον Νοέμβριο, σημαντικά περισσότερο από το 2,6% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παρακολουθούν επίσης στενά τη σύνοδο κορυφής COP28 για το κλίμα που αρχίζει σήμερα και τη σύνοδο του ΟΠΕΚ+ των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου. Αναμένονται μειώσεις της παραγωγής στη συνάντηση , στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα