Η Μέρκελ επιχειρεί να αυτοδιαψευσθεί!

Να ανασκευάσει τις εντυπώσεις από την συνέντευξη της Καγκελαρίου, Angela Merkel, στην Bild, προσπάθησε σήμερα το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert.

Τις σχετικές αναφορές της Γερμανίδας ηγέτιδας, που γενικώς ερμηνεύθηκαν ως άνοιγμα της πόρτας για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο Seibert προσπάθησε προφανώς να υποβαθμίσει, χαρακτηρίζοντάς τις απλή επανάληψη των πρόσφατων αποφάσεων του Eurogroup και τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς προϊόν φαντασιοπληξίας.

Μετά

την βροχή ερωτήσεων που δέχθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ο εκπρόσωπος της Merkel, προσέθεσε ότι, σε περίπτωση που, άνευ υπαιτιότητας της Ελλάδας, το εκπονηθέν πρόγραμμα δεν λειτουργήσει, τότε, κατά τα συμφωνηθέντα, θα ληφθούν νέα μέτρα και δεν θα πραγματοποιηθεί διαγραφή του χρέους της χώρας μας.

Παρόλα αυτά, όταν του ζητήθηκε να διαψεύσει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο μελλοντικού «κουρέματος», απέφυγε να το κάνει, θυμίζοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο από την Γερμανία, αλλά σε συνεργασία και με τα λοιπά μέλη της ευρωζώνης και κατ’ επέκταση της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα