Ο Κουτσούμπας θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ… Μανωλιό

Στον “Ριζοσπάστη της Κυριακής” δημοσιεύεται όπως αναμενόταν η πρώτη συνέντευξη του νέου Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος περιγράφει τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα στον Περισσό, ενώ δεν παραλείπει να… απαντήσει καταλλήλως στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για την επίσημη πρόταση συνεργασίας που απηύθυνε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την ώρα που το 19ο Συνέδριο

του ΚΚΕ βρισκόταν σε εξέλιξη.

“Ήταν ένα Συνέδριο με ουσιαστική συζήτηση και προβληματισμό, όπως ήταν και οι Συνδιασκέψεις που προηγήθηκαν. Οι ομιλίες έδεναν τα ζητήματα του Προγράμματος, του Καταστατικού, του απολογισμού και των καθηκόντων δημιουργικά με τα καθήκοντα τού σήμερα, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός μας, με το πώς θα συμβάλλουν οι κομμουνιστές στην οργάνωση της πάλης, στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, στην προώθηση της συμμαχίας, στην κομματική οικοδόμηση.

Έγιναν περισσότερες ομιλίες από προηγούμενα συνέδρια. Οι 77 ομιλίες στο Συνέδριο, μαζί με τους χιλιάδες που μίλησαν στις 120 περίπου Συνδιασκέψεις Περιοχών και Τομέων που έγιναν σε όλη τη χώρα, καθώς και πολλές εκατοντάδες συνελεύσεις των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης, είναι πάνω από προηγούμενα Συνέδρια, είναι ασύγκριτα ανώτερες από αντίστοιχες διαδικασίες άλλων κομμάτων που και περισσότερα υλικά μέσα έχουν, αλλά και περισσότερες δυνάμεις στις γραμμές τους και στον περίγυρό τους από το ΚΚΕ.

Μιλάμε για κόμμα παντός καιρού. Δηλαδή, κόμμα ικανό να παλεύει και στις σημερινές συνθήκες, συνθήκες αντεπανάστασης, υποχώρησης, μαυρίλας, με στόχο τη συγκέντρωση δυνάμεων. Πρώτα από όλα δυνάμεων μάχιμων, από την εργατική τάξη, από τη νεολαία έστω και με μικρή εργασιακή εμπειρία σε συνθήκες κρίσης, άνεργους και υποαπασχολούμενους, αλλά και από τους αυτοαπασχολούμενους στα αστικά κέντρα που μαζικά προλεταριοποιούνται, επίσης από τους αγρότες στην ύπαιθρο, γυναίκες – που αποτελούν ισχυρή δύναμη στο λαϊκό αγώνα, μέσα από τις καθημερινές μάχες.

Κόμμα ικανό να εμπνέει αλλά και να είναι γειωμένο με τη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα”, σημειώνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και στη συνέχεια, απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ:

“Είναι υποκριτικό να παριστάνουν κάποια άλλα κόμματα ότι δεν καταλαβαίνουν, οι ίδιοι που μιλώντας για συμμαχία δε θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει άλλη παρά μόνο κάποια συμμαχία ανάμεσα στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, είτε κεντροαριστεράς, είτε “αριστεράς”, είτε κεντροδεξιάς, είτε οικουμενικής, σωτηρίας, και ό,τι άλλο τις βαφτίζουν, με στόχο να διαμορφώσουν ανάλογα κυβερνητικά σχήματα, ενώ οι κυβερνήσεις που προτείνουν, είναι ίδιας κοπής, του “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”, χωρίς να μπορούν να προσφέρουν τίποτε διαφορετικό, θετικό για το λαό.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τους φτωχούς αγρότες, ιδιαίτερα ανάμεσά τους στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Αρκεί να είναι κοινωνικά, ταξικά με τους ανθρώπους του μόχθου.

Όλοι αυτοί, βεβαίως, μπορεί να είναι σήμερα ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, είτε του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ ή άλλων κομμάτων. Τους καλούμε όλους να παλέψουν μαζί μας μέσα από τις γραμμές του εργατικού λαϊκού κινήματος, της Λαϊκής Συμμαχίας”, σημειώνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα