Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Άμα ξέρεις πού πας, ξέρεις και πότε πρέπει να φύγεις» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά την παραίτηση

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την πολιτική σκηνή της Κύπρου, καθώς το πρωί της Τρίτης υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία έγινε αποδεκτή.

«Ο Πρόεδρος της Κύπρου επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη, τόσο για τη διαχρονική τους φιλία όσο και για τη μεταξύ τους αγαστή

συνεργασία και την προσφορά του στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού», έγραφε η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στις πρώτες δηλώσεις μετά την παραίτηση από Υφυπουργός Πολιτισμού

«Άμα ξέρεις πού πας, ξέρεις και πότε πρέπει να φύγεις, κι εγώ δεν ήρθα εδώ και δεν συνέπραξα στην εξουσία, για να κερδίσω φήμη και δόξα, αλλά διότι σε ένα δεύτερο “άγγιγμα ψυχής”, συμμερίστηκα το όραμα για τον Πολιτισμό, του από χρόνια φίλου μου και Προέδρου σήμερα Νίκου Χριστοδουλίδη», είπε αρχικά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε για τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού και έπειτα είπε, μεταξύ άλλων:

«Γι’ αυτά, από την πρώτη στιγμή στο Υφυπουργείο Πολιτισμού δουλεύουμε με προσοχή, μεθοδικά και εντατικά, με αποτέλεσμα η προετοιμασία να μας έχει φέρει σε σημείο που να είναι ορατό και το τέρμα. Στη βάση του Νόμου διά του οποίου δημιουργήθηκε πέρσι το Υφυπουργείο Πολιτισμού, οι αρχαιότητες της Κύπρου, από την Ιη Ιουλίου 2023 εντάχθηκαν – και ορθώς – στο υφυπουργείο μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michalis Hatzigiannis (@mhatzigiannis)

Η ενσωμάτωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το οποίο δημιουργήθηκε το 1936, στο νεοσύστατο Υφυπουργείο Πολιτισμού απαίτησε σημαντική προεργασία και συντονισμό πολλών Υπηρεσιών και ανθρώπων, η οποία έγινε και γίνεται αθόρυβα και στη βάση ενός στρατηγικού σχεδιασμού, που μέσα από σύγχρονες αντιλήψεις να οδηγεί στο μέλλον. Θα το πετύχουμε.

Συζητήσαμε τα προβλήματα, δώσαμε λύσεις ή και τροχοδρομούμε σχεδιασμούς που ανατάσσουν την πολιτιστική δραστηριότητα και που τα αποτελέσματα τους θα φανούν στο εγγύς μέλλον. Το πιο γοητευτικό χαρακτηριστικό της εξουσίας, είναι όταν κατορθώνει να επιφέρει αλλαγές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Νομίζω ότι αυτό, όσο καιρό είμαι στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, το σχεδιάσαμε και μπήκε σε πορεία υλοποίησης, χάριν στους ακάματους συνεργάτες μου, την γενική διευθύντρια και τους λειτουργούς του Υφυπουργείου, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς για την ποιοτική δουλειά τους και την αφοσίωση τους στον Πολιτισμό».

Διαβάστε ακόμα:

 Ίσμα Τουλάτου: Συγκινεί το «αντίο» της ΕΣΗΕΑ – Τα τελευταία λόγια πριν καταρρεύσει

 Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Survivor

 Survivor All Star: Τι τηλεθέαση σημείωσε ο ημιτελικός;

Keywords
Τυχαία Θέματα