Είστε άυπνη; Τα beauty steps που θα σας χαρίσουν ξεκούραστη όψη ακόμα κι αν έχετε κοιμηθεί ελάχιστα

08:30 17/2/2024 - Πηγή: InStyle
Τα καλύτερα βήματα περιποίησης που θα αποκαταστήσουν τη ζωντάνια και τη λάμψη της επιδερμίδας σας, ακόμα και αν έχετε μείνει άυπνη το προηγούμενο βράδυ.

Μήπως τις τελευταίες μέρες δεν κοιμάστε όσο θα έπρεπε; Και μήπως η όψη σας μοιάζει κουρασμένη και ίσως με πιο έντονες λεπτές γραμμές και ρυτίδες; Καθόλου παράξενο. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, το δέρμα, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αναγέννησης και διορθώνει τις φθορές του. Όταν όμως για κάποιο διάστημα, ο ύπνος μας είναι ανεπαρκής, δυστυχώς αυτό έχει επίπτωση και στην όψη και στην υγεία του δέρματος. Ευτυχώς,

υπάρχει το concealer, θα πείτε. Πράγματι! Ενώ όμως το concealer καλύπτει τα σημάδια, δε βοηθάει την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει τις φθορές. Έτσι λοιπόν επιλέξαμε τα καλύτερα SOS βήματα περιποίησης που μπουστάρουν τη ζωντάνια και τη λάμψη της επιδερμίδας, ακόμα και αν μείναμε σχεδόν άυπνες το προηγούμενο βράδυ.

View this post on Instagram

A post shared by C H L O E (@chloelouiseroberts_)

Τα βήματα περιποίησης μετά από την αϋπνία– Αποτοξίνωση

Το πρωϊ πίνουμε τουλάχιστον 2-3 ποτήρια χλιαρό νερό με χυμό από μισό λεμόνι. Ετσι ενυδατώνουμε τα κύτταρά μας και διώχνουμε τις τοξίνες που κάνουν θαμπή και άτονη την επιδερμίδα.

– Καθαρισμός

Αρχικά επιλέγουμε ένα νερό micellar και καθαρίζουμε πρόσωπο και λαιμό μέχρι το βαμβάκι να βγαίνει καθαρό. Στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα της βραδινής περιποίησης ή κάθε ίχνος μακιγιάζ αν έχουμε κοιμηθεί χωρίς ντεμακιγιάζ (χμμμ…). Αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή ή ευαίσθητη επιλέγουμε ένα balm καθαρισμού.

– Απολέπιση

Με ένα scrub διώχνουμε τα νεκρά κύτταρα και κάνουμε λεία την επιδερμίδα. Αφιερώνουμε 2-3 λεπτά, τρίβοντας απαλά την περιοχή της μύτης, του μετώπου και των σημείων που έχουν ανομοιόμορφη υφή και μαύρα στίγματα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μία λοσιόν με γλυκολικό οξύ. Το βήμα αυτό κάνει φυσική απολέπιση η οποία δεν συντελέστηκε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

– Ειδική θεραπείαΒάζουμε στα μάτια ειδικά patches με υαλουρονικό οξύ και άλλους πολύτιμους ενυδατικούς, αντιοξειδωτικούς και θρεπτικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων. Ιδανικά τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Η δροσερή θερμοκρασία θα καταπολεμήσει το πρήξιμο και τις σακούλες πιο αποτελεσματικά.Ταυτόχρονα, πάνω από τα eye patches απλώνουμε στο πρόσωπο μία υφασμάτινη μάσκα με καταπραϋντικούς παράγοντες που ενυδατώνει εντατικά. View this post on Instagram

A post shared by KIKO MILANO Arabia (@kikomilanoarabia)

– Ενυδάτωση

Αφού αφαιρέσουμε τα patches και τη μάσκα ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα αντιοξειδωτικό και καταπραϋντικό mist προσώπου και στη συνέχεια βάζουμε έναν αντιοξειδωτικό ορό. Τον εφαρμόζουμε με ελαφρά χτυπηματάκια μέχρι να απορροφηθεί. Στη συνέχεια κάνουμε μασάζ με ένα jade roller ή ένα gua sha. Εναλλακτικά πιέζουμε με τα δάχτυλα τα μάγουλα, τους κροτάφους, την εσωτερική γωνία και το άνω βλέφαρο των ματιών, το μέτωπο και τον λαιμό. Ετσι ενεργοποιούμε τη λέμφο για γρηγορότερη αποτοξίνωση του δέρματος.

– Προστασία

Το επόμενο βήμα είναι να εφαρμόσουμε το αντηλιακό μας πριν βγούμε από το σπίτι.

Τα παραπάνω beauty steps έχουν μεν αποτέλεσμα ωστόσο καλό είναι να λαμβάνουμε επαρκή ποσότητα ύπνου καθημερινά, η οποία κατά μέσο όρο είναι 7-9 ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα