Χανιά | Η χριστουγεννιάτικη γιορτή από «Το Ρόδο» τα είχε όλα – Νέο ημερολόγιο, κατασκευές και… σκανδαλιές των καλικαντζάρων | Video + Photos

| Video + Photos

ΓέμισεΧανιά | με παιδικές φωνές, παραδοσιακά γλυκίσματα, κατασκευές και χριστουγεννιάτικη διάθεση ο χώρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ρόδο».

Το απόγευμα της Τετάρτης, μικροί και μεγάλοι παραβρέθηκαν στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου, όπου έγινε η παρουσίαση της έκδοσης του νέου ημερολογίου, με τη στήριξη της αντιπεριφέρειας Χανίων με θέμα: «Κρητικοί αγωνιστές στους Μακεδονικούς και Ηπειρωτικούς αγώνες».



Ο Νίκος Μαθιουδάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ρόδο», μίλησε για την σημερινή γιορτή

λέγοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από τόσα χρόνια ξαναξεκινάμε σιγά σιγά τις πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου μας». Ο κ. Μαθιουδάκης, αναφέρθηκε στο φετινό ημερολόγιο και την ιδέα του θέματος, η οποία είναι αφιερωμένη σε δύο πολύ σημαντικούς, όπως τόνισε, ανθρώπους, τον Μανόλη Μπαλαντίνο και Κωνσταντίνου Κλειδή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε δρώμενο με αναπαράσταση τις σκανδαλιές των καλικαντζάρων κι έγινε αναφορά στα κρητικά ήθη, έθιμα και στον πραγματικό Άγιο Βασίλη.



Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείψουν τα κάλαντα, οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με το παραδοσιακό καράβι από ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και το παραδοσιακό κέρασμα από τις μητέρες των παιδιών.

Δείτε φωτογραφίες από την χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ρόδο»:

zarpanews.gr

The post Χανιά | Η χριστουγεννιάτικη γιορτή από «Το Ρόδο» τα είχε όλα – Νέο ημερολόγιο, κατασκευές και… σκανδαλιές των καλικαντζάρων | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα