Μητσοτάκης: Ανακοινώσεις από τη Βουλή για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις 11:00 στο πλαίσιο της "Ώρας του Πρωθυπουργού" θα απαντήσει στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά» Αλέξη Χαρίτση.

Το θέμα της ερώτησης είναι η αποκατάσταση των πληγέντων της Θεσσαλίας από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, όπως ανέφερε ο ίδιος από τις Βρυξέλλες,

ανακοινώσει ενισχύσεις για τον πρωτογενή τομέα. "Θα αναπτύξουμε πιο αναλυτικά κάποιες σκέψεις μας για το πως σκοπεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα αλλά κάντε λίγο υπομονή, θα τα πούμε αυτά με περισσότερη άνεση αύριο στην Βουλή", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, « α ανακοινωθούν κάποια μέτρα που θα αφορούν σε βραχυπρόθεσμη και μεσομακροπρόθεσμη στήριξη των αγροτικών τιμολογίων ενέργειας, ώστε να μπορέσουν να συμβαδίσουν με την ενεργειακή μετάβαση που κάνει συνολικά η ελληνική οικονομία. Να επωφεληθούν δηλαδή και οι αγρότες μας από φθηνότερες τιμές ενέργειες με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ερωτηθείς αν στις επικείμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού μπορεί να είναι και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε αρχικώς ότι δόθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια, είχε κόστος 160 εκατ. ευρώ και επωφελήθηκαν από αυτό περίπου 230.000 αγρότες. «Δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση να προχωρήσουμε σε μια εξαγγελία σε αυτό», ξεκαθάρισε και τούτο γιατί «και τα δύο προηγούμενα χρόνια το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε το φθινόπωρο, βλέποντας και την πορεία του προϋπολογισμού. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει το μήνυμα ότι εφόσον πάει καλά ο προϋπολογισμός - όπως έχει πάει τα προηγούμενα χρόνια και καλύτερα από τις εκτιμήσεις μας - εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα»..

Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-anakoinoseis-apo-ti-vouli-gia-tin-enischysi-tou-protogenous-tomea.htm
Τυχαία Θέματα