Ο Κασσελάκης… διεμβόλισε τη Δεξιά!

Ο Σπηλιωτόπουλος ανέλαβε ρόλο αναλυτή δημοσκοπήσεων! Ο αυτοσχεδιασμός του προέδρου προκαλεί σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η πληροφορία ότι ο Αρης Σπηλιωτόπουλος εντάχθηκε στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη αναλαμβάνοντας συμβουλευτικό ρόλο αναλυτή δημοσκοπήσεων τάραξε χθες τα νερά και όχι μόνο εντός της περιμέτρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ορισμένοι υπέστησαν ένα μικρό σοκ.

Το

άλλοτε δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή δεν θα συμμετέχει στην επικοινωνιακή ομάδα του προέδρου, όπως εξηγείται αρμοδίως, αλλά θα ενημερώνει συστηματικά την ηγεσία με τις εκτιμήσεις του για τις ποιοτικές παραμέτρους των μετρήσεων της κοινής γνώμης. Το φλερτ του 57χρονου σήμερα πρώην υπουργού της Ν.Δ. και επικοινωνιολόγου στο επάγγελμα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καινούριο. Είχε αρχίσει επί προεδρίας Τσίπρα, όταν, έχοντας διαρρήξει τους δεσμούς του με το υβριδικό κόμμα, όπως θεωρούσε ότι εκφυλίστηκε η Ν.Δ. στα χέρια του Κ. Μητσοτάκη, εκφραζόταν πολύ συχνά -όπως άλλωστε και ο Ευ. Αντώναρος, με τον οποίο η συνεργασία τελικώς ευοδώθηκε- με κολακευτικά λόγια για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το αρχικό μούδιασμα, πάντως, στα πέριξ της Κουμουνδούρου έπεσαν οι πρώτες ηχηρές βολές, κάτι που σημαίνει ότι οι αυτοσχεδιασμοί Κασσελάκη προκαλούν οριζόντια γκρίνια. Ο φανατικός υποστηρικτής του προέδρου Νίκος Μωραΐτης σχολίασε ειρωνικά: «Δυνατή επιλογή. Αν προστεθεί και ο Μαραντζίδης, μία dream team γεννιέται»… Υπενθυμίζεται ότι η εντυπωσιακή καριέρα του Α. Σπηλιωτόπουλου άρχισε από τη Νέα Δημοκρατία, αρχικά ως εκπρόσωπος Τύπου – ο νεότερος μέχρι τότε εκπρόσωπος ελληνικού κόμματος. Τα επόμενα χρόνια, 2000-2009, εκλέχθηκε τέσσερις φορές διαδοχικά βουλευτής της Ν.Δ., ενώ διετέλεσε υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παραιτήθηκε το 2014 για να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας, αλλά δεν εξελέγη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θεωρούν άστοχη μετεγγραφή. Εκτιμάται ότι η συνεργασία του με το κόμμα θα μπορούσε να διευρύνει την επιρροή του προς κεντροδεξιά ακροατήρια, τα οποία εμφανίζονται άκρως απογοητευμένα από την πολιτική Μητσοτάκη. Παράλληλα, υπολογίζουν πολύ στην επικοινωνιακή του πείρα, δεδομένου ότι στο παρελθόν είχε αναλάβει την οργάνωση του εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας σε περιφέρειες που δεν θεωρούνται παραδοσιακά δεξιές. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος μετείχε επίσης στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της ΝΔ στις εκλογές του 2004. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επικοινωνίας του πανεπιστημίου City του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα