bbf: Greece: Eπένδυση €8 εκατ. στην Κηφισιά- Οι επόμενες κινήσεις

09:50 6/2/2024 - Πηγή: Reporter

Η bbf επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την εμβέλειά της και στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας.

Ήδη, με βάση όσα αναφέρει η διοίκηση στο Reporter.gr, έχει τοποθετηθεί στρατηγικά ως πρωτοπόρος στο ελληνικό κατασκευαστικό τοπίο, προκαλώντας ηχηρό αντίκτυπο στην εγχώρια αγορά μέσω της έντονης επενδυτικής της δραστηριότητας. Μάλιστα, με γερά θεμέλια ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές οικιστικών και εμπορικών ακινήτων

στην Κύπρο, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα την οικοδόμηση του νέου πολυτελούς της συγκροτήματος κατοικιών «elatia» στην Κηφισιά.

Το Reporter.gr είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το εργοτάξιο του νέου της έργου, να περιηγηθεί εικονικά στους μελλοντικούς, υψηλών προδιαγραφών χώρους του και να δει ιδίοις όμμασι τις εναρκτήριες εργασίες για την ανέγερση ενός οικιστικού έργου, που υπόσχεται να αλλάξει το κτηματομεσιτικό τοπίο της περιοχής.

Το elatia, με προϋπολογισμό επένδυσης που αγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ και εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο του 2025, αποτελεί ένα από τα 15 έργα που αναπτύσσει επί του παρόντος η εταιρεία στην Αθήνα, μια πόλη, που όπως μας είπαν τα ίδια τα στελέχη της bbf: Greece, είναι γεμάτη επενδυτικές δυνατότητες. Το καινοτόμο αυτό οικιστικό συγκρότημα θα αποτελείται από δύο κτίρια, με συνολικά 10 πολυτελείς κατοικίες, εσωτερικές εγκαταστάσεις γυμναστηρίου και σάουνας, παιδική χαρά, αλλά και ιδιωτικούς χώρους αποκλειστικής χρήσης με πισίνες, roof terrace, καθώς και τζακούζι. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εταιρεία έχει ήδη προ-πωληθεί το 70% του συνόλου των κατοικιών του elatia.

Η bbf: Greece έχει φιλόδοξα σχέδια για την Αθήνα. Τα 15 υπό ανάπτυξη έργα της bbf: βρίσκονται σε καίριες και ιδιαίτερα δημοφιλείς περιοχές της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων των βορείων και νότιων προαστίων της Αττικής, καθώς και του κέντρου της πόλης. Αξιοσημείωτη είναι και η ανακοίνωση του επερχόμενου έργου «Fusion», που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στη Μαρίνα Φλοίσβου. Το έργο αυτό θα περιλαμβάνει 54 μοναδικές κατοικίες και πληθώρα πολυτελών κοινόχρηστων εγκαταστάσεων.

Στο μεταξύ, την πρόθεση της εταιρείας να ξεκινήσει την κατασκευή επτά επιπλέον έργων εντός των πρώτων μηνών του 2024, αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιλιάνα Κλόκκαρη, Marketing Manager της bbf: Greece. «Στην Αθήνα, η bbf: Greece, αναπτύσσει επί του παρόντος 15 έργα. Ένα από τα ολοκληρωμένα έργα της είναι το έργο «Epirus», το οποίο παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του 2 μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Η εταιρεία στοχεύει να ξεκινήσει την ανέγερση 7 επιπλέον projects στους πρώτους μήνες του 2024, με πρώτο έργο το πρώτο πολυαναμενόμενο Residential Community Project «Fusion», το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής αναζήτηση νέων οικοπέδων στις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες της Αττικής.»

Ως ένας από τους βασικούς παίκτες στην ελληνική αγορά ακινήτων, η bbf: οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι προσεκτικά σχεδιασμένες επενδύσεις της θα συμβάλλουν όχι μόνο στην αισθητική μεταμόρφωση του αστικού τοπίου, αλλά και στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Όπως τονίζεται, μέσα από τη συγχώνευση της πολυτέλειας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας, η bbf: είναι έτοιμη να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός δυναμικού μέλλοντος για τον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα.

Πράσινο αποτύπωμα και κατασκευές

Σύμφωνα με τη δέσμευσή της για περιβαλλοντική υπευθυνότητα, η bbf: δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα κατά την ανάπτυξη των ακινήτων της.

Χαρακτηριστικά, η Μαριλένα Στερέκα, Project Coordinator της bbf: Greece, υπογραμμίζει: «Η bbf: λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, δημιουργεί πιο υγιείς κοινότητες και επιδιώκει να μειώσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής δημιουργώντας, ένα καλύτερο βιώσιμο περιβάλλον. Προτεραιότητά μας είναι να κατανοούμε ότι η σύγχρονη αρχιτεκτονική και ανάπτυξη, σε συνδυασμό με το περιβάλλον, οδηγεί στη δημιουργία μίας υγιούς και ολιστικής εμπειρίας διαβίωσης, μέσω των καινοτόμων και σύγχρονων έργων μας.»

Οι προοπτικές

Κλειδί, πάντως, για την εξέλιξη του κλάδου και την ανάδειξή του σε πυλώνα της εθνικής οικονομίας με αειφορικό πρόσημο, με βάση τη διοίκηση, είναι η συνέχιση ενός ενισχυμένου κύματος μεταρρυθμίσεων. Όπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας, στο περίπλοκο οικονομικό και φορολογικό πλαίσιο της Ελλάδας, η bbf: ελίσσεται με στρατηγική δεινότητα, αντιλαμβανόμενη τόσο τις προκλήσεις όσο και τις δυνατότητες που ενυπάρχουν στην αγορά. Αναγνωρίζοντας τη συνεχιζόμενη ανάγκη για βελτιώσεις στην οικονομική και φορολογική πολιτική, η bbf: παραμένει αισιόδοξη για τις προοπτικές των επενδυτικών της δραστηριοτήτων στη χώρα.

Ο Στέφανος Παντελιάδης, Head of Projects Management της bbf: Greece, σχολιάζει με με έμφαση ότι: «Η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης νέων επενδυτών χάρη στην τεράστια τουριστική της ανάπτυξη και των χαμηλότερων τιμών συγκριτικά με αντίστοιχα επενδυτικά ακίνητα άλλων χωρών της Ευρώπης. Η bbf:, ωστόσο, εστιάζει περισσότερο στην αξία που προσδίδουν τα ακίνητά της στις ζωές των αγοραστών, παρά στην ίδια την τιμή τους. Για τον λόγο αυτόν τα τελευταία 2 χρόνια αποτελεί μία από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων της χώρας.»

Γιώργος Αλεξάκης #BBF:_GREECE #ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ #εργοτάξιο
Keywords
Αναζητήσεις
bbf-greece-ependysi-8-ekat-stin-kifisia--oi-epomenes-kiniseis.htm
Τυχαία Θέματα