Γάζα: Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι όμηροι της Χαμάς

O πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin δήλωσε ότι 12 όμηροι από την Ταϊλάνδη αφέθηκαν την Παρασκευή (24/11) ελεύθεροι από τη Χαμάς.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε:

«Επιβεβαιώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας και το Υπουργείο Εξωτερικών ότι υπάρχουν ήδη 12 Ταϊλανδοί όμηροι που έχουν απελευθερωθεί.

Οι υπάλληλοι της πρεσβείας είναι καθ' οδόν για να τους παραλάβουν σε άλλη μία ώρα. Θα πρέπει να γνωρίζουν τα ονόματα και τα στοιχεία τους. Παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι.»

Μεταξύ των περισσότερων από 200 ανθρώπων σε περισσότερες από 40 χώρες που απήχθησαν από τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, τουλάχιστον 25 είναι υπήκοοι της Ταϊλάνδης -που αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα αλλοδαπών μεταξύ των ομήρων-.

32 άλλοι Ταϊλανδοί πολίτες σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊλάνδης.

Ο Srettha Thavisin δήλωσε επίσης ότι στις αρχές Νοεμβρίου, είχε ακούσει από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Anwar Ibrahim ότι 20 από τους Ταϊλανδούς ομήρους ήταν ασφαλείς και μεταφέρθηκαν σε μια τοποθεσία για να περιμένουν την απελευθέρωσή τους.

Η τύχη των λίγων εναπομείναντων Ταϊλανδών όμως, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης δεν είναι ακόμα γνωστή.

#Γάζα #Χαμάς #Ισραήλ #όμηροι #Reuters
Keywords
Αναζητήσεις
gaza-apeleftherothikan-oi-protoi-omiroi-tis-chamas.htm
Τυχαία Θέματα