Λαγκάρντ: Ο γιος της έχασε τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, παραδέχτηκε την Παρασκευή (24/11) ότι ο γιος της έχασε «σχεδόν όλες» τις επενδύσεις του σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, παρά και τις δικές της προειδοποιήσεις.

Η Λαγκάρντ έχει πολλάκις εκφράσει την θέση της κατά των κρυπτονομισμάτων, αποκαλώντας τα κερδοσκοπικά, άχρηστα και ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από εγκληματίες για παράνομη δραστηριότητα.

«Με αγνόησε παντελώς, κάτι που είχε το δικαίωμα

να κάνει», είπε η Λαγκάρντ σε φοιτητές στη Φρανκφούρτη, συνεχίζοντας: «Και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε επενδύσει».

«Δεν ήταν πολλά, αλλά τα έχασε όλα, έχασε περίπου το 60%», πρόσθεσε η Λαγκάρντ. «Επομένως, όταν ξαναμίλησα μαζί του για αυτό, δέχτηκε απρόθυμα ότι είχα δίκιο», συμπλήρωσε.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ έχει δύο γιους γύρω στα 30 έτη, αλλά δεν είπε σε ποιον αναφερόταν.

Η ΕΚΤ έχει ζητήσει την θέσπιση παγκόσμιου ρυθμιστικού πλαισίου για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης τόσο για την προστασία των καταναλωτών που δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο όσο και για να κλείσει ένα κενό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διοχέτευση χρηματοδότησης σε τρομοκράτες ή να αφήσει τους εγκληματίες να ξεπλύνουν μετρητά.

Οι ανησυχίες ότι τα ιδιωτικά νομίσματα θα μπορούσαν να εκτοπίσουν το κρατικό χρήμα ήταν μεταξύ των λόγων που η ΕΚΤ ξεκίνησε το δικό της σχέδιο ψηφιακού ευρώ, αλλά η τράπεζα απέχει ακόμη χρόνια από την έκδοση ψηφιακού χρήματος, επισημαίνει το Reuters.

Τον περασμένο μήνα η τράπεζα ξεκίνησε τη «φάση προετοιμασίας» για το ψηφιακό ευρώ, αλλά είπε ότι θα χρειαζόταν άλλα δύο χρόνια για να είναι σε θέση να αποφασίσει εάν θα το κυκλοφορήσει ή όχι.

«Έχω, όπως μπορείτε να πείτε, πολύ κακή απόψη για τα κρυπτονομίσματα», είπε η Λαγκάρντ. «Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κερδοσκοπούν όσο θέλουν, (αλλά) οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε ποινικά κολάσιμες εμπορικές συναλλαγές και επιχειρήσεις», υπογράμμισε.

#Λαγκαρντ #κρυπτονομίσματα #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ #ΕΚΤ #Ψηφιακό_Ευρώ
Keywords
Αναζητήσεις
lagkarnt-o-gios-tis-echase-tis-ependyseis-tou-se-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα