Σε απεργιακό κλοιό η Amazon ανήμερα της Black Friday

Απεργία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησαν σήμερα (24/11) οι εργαζόμενοι της Amazon, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασιακές πρακτικές του αμερικανικού κολοσσού στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι κινητοποιήσεις έρχονται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες αγορών του χρόνου, την Black Friday.

Το "Make Amazon Pay", μια εκστρατεία που συντονίζεται από

την Παγκόσμια Ένωση UNI, ανέφερε ότι απεργίες και διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 30 χώρες από τη Black Friday - την επόμενη ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, όταν πολλοί έμποροι λιανικής μειώνουν τις τιμές για να αυξήσουν τις πωλήσεις - έως την ερχόμενη Δευτέρα (27/11), την Cyber Monday.

Αρχικά, γνωστή για τα πλήθη που μαζεύονταν σε μεγάλα καταστήματα στις ΗΠΑ, η Black Friday έχει γίνει ολοένα και περισσότερο διαδικτυακή και παγκόσμια, τροφοδοτούμενη εν μέρει από την Amazon, η οποία διαφημίζει δεκαήμερες εκπτώσεις φέτος από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Amazon παρέμεινε δημοφιλής στην Ευρώπη, ακόμη και όταν ανταγωνιστές της, όπως η Shein και η Temu, σημείωσαν ταχεία ανάπτυξη. Η εφαρμογή της Amazon είχε 146 εκατ. ενεργούς χρήστες στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με 64 εκατ. για το Shein και 51 εκατ. για το Temu, σύμφωνα με τα στοιχεία του data.ai.

#MAKE_AMAZON_PAY #απεργιακές_κινητοποιήσεις #BLACK_FRIDAY_WEEK #SHEIN #TEMU
Keywords
Αναζητήσεις
se-apergiako-kloio-i-amazon-animera-tis-black-friday.htm
Τυχαία Θέματα