Πιέσεις και οριακές διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο

Εναρμονισμένο με τις διεθνείς αγορές είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς στο άνοιγμα της σημερινής (22/1) συνεδρίασης εμφανίζει αρνητικό πρόσημο και διακυμάνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11:30, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο -0,21% και στις 1.119,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 20,69 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE πέφτει κατά 0.94% στις 2708.45 μονάδες και τέλος ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει επίσης πτώση -1.49%, στις 905.80 μονάδες.

Παρά τις χθεσινές

κινήσεις κατοχύρωσης στο κλείσιμο της συνεδρίασης, η Λεωφόρος Αθηνών κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ, αυτή τη φορά προερχόμενο από τον τραπεζικό κλάδο, που βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 4,5 ετών.

Όπως είναι επόμενο, τα υψηλά κέρδη μέσα στο 2023 επί 9 εβδομάδες έχουν δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για ρευστοποιήσεις ενός μέρους, από πλευράς επενδυτών.

Άλλωστε, το Χρηματιστήριο Αθηνών δε θα μπορούσε να μείνει πλήρως ανεπηρέαστο από τις διεθνείς ανησυχίες που έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες από το Μάρτιο και μετά ως «αντίδοτο» στον υψηλό πληθωρισμό.

Ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση έχει και το πως θα κινηθεί η μετοχή της MIG, καθώς η Δημόσια Πρόταση της Πειραιώς μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης.

Φυσικά, τα θετικά δείγματα για την ελληνική οικονομία συνεχίζονται, με τις εισπράξεις από τον τουρισμό να φτάνουν τα 17,6 δισ. το 2022, με πολύ λιγότερους τουρίστες. Να σημειωθεί ότι η απόκλιση των εσόδων από το «χρυσό» 2019 ήταν μόλις 547 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Με απώλειες, που ξεπέρασαν το 2%, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης (21/2) στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να σημειώνουν τη χειρότερη ημερήσια επίδοση για φέτος και με τις κινήσεις των πωλητών να είναι μαζικές μετά την αργία της Ημέρας των Προέδρων.

Σαφώς επηρεασμένα από τη Wall Street αλλά και από τα μακροοικονομικά στοιχεία, και τα Χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας έκλεισαν στο «κόκκινο» σήμερα το πρωί.

Τέλος στο άνοιγμα των «ευρωαγορών», καταγράφονται επίσης απώλειες εν αναμονεί της Fed.

To ταμπλό στο Χ.Α

Ξεκινώντας από τον τραπεζικό κλάδο που σημειώνει σημαντικές απώλειες, η ALPHA BANK βρίσκεται στο -1.30%, η ΕΤΕ (-1.10%), η ΕUROBANK (-1.84%) και τέλος η ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο -1.43%.

Καθοδικά κινούνται επίσης οι μετοχές της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1.03%), του ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-1.38%), των ΕΛΠΕ (-1.07%), του ΚΑΡΕΛΙΑ (-1.90%) και των JUMBO (-1.00%).

Tέλος κέρδη επί του παρόντος καταγράφουν η ΜΙG (+0.69%), η ΤΡΑΣΤΟΡ (+4.72%), και η ΑΤΤΙΚΑ (+0.43%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.MIG ΤΡΑΠΕΖΕΣΓενικός ΔείκτηςμετοχέςΧρηματιστήριο Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα