Τα κρυπτονομίσματα που… απειλούν το Bitcoin στον επόμενο ανοδικό κύκλο

Το Bitcoin είναι ο αναμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων από τη γέννησή του, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Η κεφαλαιοποίησή του ήταν πάντα μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχουν tokens που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα από αυτό στον επόμενο ανοδικό κύκλο, όποτε κι αν είναι.

Άλλωστε το έχουμε δει στο παρελθόν και το CryptoPotato ρώτησε το ChatGPT ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά.

Το Ethereum ο μεγάλος… ανταγωνιστής

Δεν

αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ethereum (ETH) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης και «παίζεται» αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο όσον αφορά την κοινότητά του, συγκεντρώνοντας από το ξεκίνημά του μεγάλο ενδιαφέρον.

«Η λειτουργικότητα του έξυπνου συμβολαίου το έχει καταστήσει τη ραχοκοκαλιά για πολυάριθμες αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) και έργα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi)», επισημαίνει το ChatGPT.

Όντως, το Ethereum βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης του DeFi εδώ και χρόνια και παρά τον τεράστιο ανταγωνισμό, παραμένει σταθερά στο νούμερο ένα. Με το ETH να τροφοδοτεί αυτό το ακμάζον οικοσύστημα και να αποτελεί μόνιμο προαπαιτούμενο για συμμετοχή εκεί, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ChatGPT το τοποθετεί ως τον νούμερο ένα υποψήφιο για να ξεπεράσει το Bitcoin στο επόμενο ράλι.

Στο παιχνίδι και το Ripple (XRP)

Το XRP της Ripple βρίσκεται στο top 10 εδώ και χρόνια. Ειδικά, όμως, τα τελευταία, καταγράφονται σημαντικές εξελίξεις.

Η Ripple Labs βρίσκεται σε μια τεράστια νομική διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), καθώς ο κορυφαίος χρηματοοικονομικός επόπτης στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι το XRP είναι τίτλος και, ως εκ τούτου, η εταιρεία διεξήγαγε μια μη εγγεγραμμένη προσφορά τίτλων κατά την πώλησή του.

Εάν το XRP χαρακτηριστεί ως τίτλος, αυτό θα έθετε την εταιρεία υπό την άμεση αρμοδιότητα της Επιτροπής και θα δυσκόλευε πολύ την πώλησή του σε δευτερογενείς αγορές λόγω υπερβολικού αριθμού κανονισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Αυτή η αγωγή μειώνει την τιμή του XRP εδώ και αρκετό καιρό, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί για μια πιθανή απόφαση υπέρ της SEC.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, η προεδρεύουσα δικαστής Analisa Torres έκρινε ότι το XRP δεν πληροί τα κριτήρια μιας επενδυτικής σύμβασης όταν πωλείται σε δευτερεύουσες αγορές (όχι στην κύρια). Αυτό έγινε αντιληπτό σε μεγάλο βαθμό ως καλά νέα και το XRP σχεδόν διπλασιάστηκε σε τιμή την ημέρα που εγκρίθηκε η απόφαση.
Μια ολοκληρωτική νίκη στην υπόθεση κατά της SEC θα μπορούσε να οδηγήσει σε «εκτόξευση» της τιμής του.

Στα υπόψη και το Binance Coin (BNB)

Το Binance coin (BNB) είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου στον κόσμο σε όγκο συναλλαγών.

Το BNB είναι το token που τροφοδοτεί ολόκληρο το οικοσύστημα της Binance, και μάλιστα αυτή έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένη απόσυρση tokens με βάση την κερδοφορία της ως εταιρεία. Κατά τη διάρκεια των bull runs, τα ανταλλακτήρια βγάζουν πολλά χρήματα, τα οποία συνήθως μεταφράζονται σε υψηλότερα κέρδη και, κατ' επέκταση, μεγαλύτερη ποσότητα BNB αποσύρεται για πάντα, καθιστώντας θεωρητικά το υπόλοιπο ποσό πολυτιμότερο.

Το ChatGPT υποστήριξε επίσης ότι άλλα κρυπτονομίσματα μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο εάν οι συνθήκες της αγοράς είναι κατάλληλες. Αυτά περιλαμβάνουν τα Cardano, Polkadot, Chainlink και Litecoin.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
ta-kryptonomismata-pou-apeiloun-to-bitcoin-ston-epomeno-anodiko-kyklo.htm
Τυχαία Θέματα