Το Bitcoin γίνεται πιο κυρίαρχο, παρά τις μηνιαίες απώλειες

10:20 1/5/2024 - Πηγή: Reporter

Το Bitcoin είδε να λαμβάνει τέλος ένα επτάμηνο σερί όπου έκλεινε τον μήνα με άνοδο, αλλά το κορυφαίο κρυπτονόμισμα είναι πιθανό να γίνει ακόμα πιο κυρίαρχο στην αγορά κρυπτογράφησης, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Το Bitcoin έχασε πάνω από 11% τον Απρίλιο, στην πρώτη μηνιαία απώλειά του από τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία των CoinDesk και TradingView.

Ο δείκτης CoinDesk 20 διαπραγματεύτηκε σχεδόν 20% χαμηλότερα για τον μήνα στις 2.185 μονάδες.

Μια σειρά παραγόντων όπως η φθίνουσα πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve,

η μειωμένη ζήτηση για τα ETF Βitcoin στις ΗΠΑ και η έλλειψη διάθεσης για ρίσκο γενικότερα στις χρηματοπιστωτικές αγορές έκοψαν τη φόρα της ανοδικής πορείας του Βitcoin τον Απρίλιο. Την ίδια ώρα, επισημαίνει το CoinDesk, η συνεχής άνοδος των σημαντικότερων stablecoins ήταν ένας υποστηρικτικός παράγοντας.

Οι αναλυτές παρακολουθούν τώρα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ, καθώς τα θετικά δείγματα θα μπορούσαν να απελευθερώσουν ρευστότητα, στηρίζοντας τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να δανειστεί περισσότερο το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου. Ο υψηλότερος από το αναμενόμενο δανεισμός σημαίνει μεγαλύτερη προσφορά ομολόγων, υψηλότερες αποδόσεις ή επιτόκια χωρίς κίνδυνο και λιγότερους λόγους για επένδυση σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι αναμένει να διατηρήσει ένα υπόλοιπο 850 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Γενικό Λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ελαφρώς υψηλότερο από τα αναμενόμενα 750 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Bitcoin γίνεται περισσότερο κυρίαρχο

Το ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin στην αγορά κρυπτονομισμάτων ανήλθε πρόσφατα σε υψηλό τριετίας στο 57%, φθάνοντας σε υψηλότερα επίπεδα από ένα μοτίβο ενοποίησης έξι μηνών. Αυτό σημαίνει ότι το Βitcoin θα μπορούσε να συνεχίσει να υπερτερεί των altcoins τους επόμενους μήνες.

«Το ποσοστό κυριαρχίας είχε πρόσφατα ένα ξεσπάσμα που ευνοούσε το Βitcoin έναντι των altcoins μεσοπρόθεσμα, το οποίο είναι σύμφωνο με το εβδομαδιαίο RRG όπου τα περισσότερα altcoins δείχνουν χαμηλότερα», ανέφερε η Fairlead Strategies.

«Η άνοδος του δείκτη σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας μακροπρόθεσμης φάσης ανάκαμψης, η οποία έχει αντιστρέψει πολλά από τα κέρδη για τα altcoins που σημειώθηκαν στις αρχές του 2021», πρόσθεσε η Fairlead Strategies.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
to-bitcoin-ginetai-pio-kyriarcho-para-tis-miniaies-apoleies.htm
Τυχαία Θέματα
Bitcoin,