Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Αλύγιστος “Δικέφαλος”

Για περισσότερα από 85 λεπτά ο Ατρόμητος έμοιαζε απροσπέλαστος, ο ΠΑΟΚ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και όλα έδειχναν «στραβοπάτημα» του «Δικεφάλου» στο Περιστέρι. Οι αλλαγές του Λουτσέσκου (Μουργκ, Κωνσταντέλιας) και η επιμονή του ΠΑΟΚ, ωστόσο, δικαιώθηκαν. Γκολ στο 89’ ο Αυστριακός και έκρηξη

συναισθημάτων στον πάγκο των φιλοξενούμενων, φανταστική λόμπα του Κωνσταντέλια στο 90+2’ «σφράγισε» τη νίκη.

Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ πέρασε από μία δύσκολη έδρα και διατηρήθηκε στην κορυφή της Super League, πανηγυρίζοντας την 4η σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

Επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, έλειψε το γκολ

Στον ΠΑΟΚ ανήκε το πρώτο 45λεπτο στο Περιστέρι, αφού ήταν η ομάδα που είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ.

Ο «Δικέφαλος» πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία, έκλεισε τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα μπορούσε να βρει σε δύο περιπτώσεις. Στο 5’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μπράντον Τόμας που σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 18’ ήταν η σειρά του Τάισον να σημαδέψει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα.

Με υπομονή και ανάπτυξη κυρίως από το αριστερό άκρο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ατρόμητου, ο οποίος κατά κύριο λόγο αμυνόταν και έψαχνε την ευκαιρία να «χτυπήσει» στην κόντρα – επίθεση. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Οζντόεφ από στατική φάση, γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε, καθώς το VAR έδειξε τον Ρώσο εκτεθειμένο.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, αφού ούτε ο Μπράντον Τόμας στις καθυστερήσεις κατάφερε να βρει δίχτυα, με τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει ένα γεμάτο 45λεπτο, στο οποίο του έλειψε μόνο το γκολ.

Οι αλλαγές… άλλαξαν το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο και πολύ σύντομα (56’) δημιούργησε μία ακόμη κλασική ευκαιρία σε δημιουργία του Ζίβκοβιτς και εκτέλεση του Μπράντον Τόμας, με τον Ισπανό να πλασάρει άουτ.

Από το 60’ και μετά, ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε σημαντικά, έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Τσιντώτα και αμυνόταν αποτελεσματικά, κρατώντας τον ΠΑΟΚ για περισσότερα από 20 λεπτά χωρίς φάση. Ο «Δικέφαλος» κυκλοφορούσε με υπομονή τη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν απειλούσε με τη συχνότητα του πρώτου μέρους.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε όλα τα «όπλα» του στο ματς (Σβαμπ, Κωνσταντέλια, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα), ο ΠΑΟΚ απείλησε μετά από ώρα με Τάισον (81’) και Σβαμπ (83’) και τελικά «λυτρώθηκε» ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωσε την κανονικής διάρκειας. Σέντρα του Τάισον από αριστερά, ο Σβαμπ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και επέστρεψε στον Αυστριακό που από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που προκάλεσε έκρηξη συναισθημάτων στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Το… κερασάκι στην «απόδραση» από το Περιστέρι έβαλε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος αξιοποίησε το λάθος του Τσιντώτα και με καταπληκτική λόμπα έγραψε το τελικό 0-2.

Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώντας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (61′ Γκονζάλες), Ρομπάϊγ (76′ Κούεν), Βέργος (77′ Αντζιέλσκι), Ντιρκς (61′ Βαλένσια).
Στον πάγκο: Μαρκετζάνι, Πομόνης, Κιβρακίδης, Τριμμάτης, Φριτζόνσον.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (71′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Μουργκ (60′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον Τόμας (60′ Σαμάτα).
Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Μάρκος Αντόνιο.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Ανδρέας Μεϊντάνας
Τέταρτος: Αριστείδης Βάτσιος
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης
AVAR: Γιώργος Στεφανής

Keywords
Τυχαία Θέματα