Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 83-78: Στους Καταλανούς το clasico με “μυθικό” Βέσελι

Μπορεί η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου να ήταν εκείνη που είχε να διαχειριστεί πολλά προβλήματα, αλλά και έναν μήνα με μαζεμένα άσχημα αποτελέσματα, ωστόσο τα άφησε όλα στην άκρη και απέδειξε πως στα ντέρμπι δεν μετρά τίποτα απ’ όλα αυτά. Με τον Βέσελι να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του κόντρα στη Ρεάλ και σπουδαίες βοήθειες από Λαπροβίτολα, Πάρκερ και Κάλινιτς, οι «μπλαουγκράνα» πανηγύρισαν τη νίκη και έβαλαν φρένο στο σερί των Μαδριλένων, τους οποίους υποχρέωσαν στη δεύτερη ήττα τους στη EuroLeague.

Για

να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα οι Καταλανοί χρειάστηκε να παίξουν πολύ καλή άμυνα και να κράτησαν αρκετά χαμηλά τη Ρεάλ, που διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση (87.5 π.). Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε η εκκίνηση της Μπάρτσα στην τέταρτη περίοδο, αφού μέχρι τότε το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι (62-62).

Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» και πέτυχαν 12 αναπάντητους πόντους, που τους έφεραν για πρώτη φορά μπροστά με διψήφια διαφορά (74-62). Ήταν και το σημείο που έβαλαν τις βάσεις για να έρθει αυτή η νίκη. Η Ρεάλ ναι μεν προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως έδειχνε να έχει μείνει από λύσεις. Ταβάρες και Καμπάτσο ήταν εκτός ρυθμού και μόνο ο Χέζονια πάλευε, με τη «βασίλισσα» να μην μπορεί να γυρίσει στη διεκδίκηση του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 45-47, 60-62, 83-78

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα