Παναθηναϊκός AKTOR-Αρμάνι Μιλάνο 79-62: Πάρτι με άμυνα για Final-4

Με άμυνα για… Final-4 ο Παναθηναϊκός AKTOR επιβλήθηκε άνετα 79-62 της Αρμάνι Μιλάνο για την 24η αγωνιστική της Euroleague

Οι «πράσινοι» ήταν καταπληκτικοί στην πίσω πλευρά του παρκέ και με την απαραίτητη πολυφωνία στην επίθεση επέστρεψαν στις νίκες μετά και την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις (15π.), ενώ εξαιρετικοί και διψήφιοι υπήρξαν οι Χουάντσο (12π.), Λεσόρ (12π.), Ναν (10π.) και Καλαϊτζάκης

(10π.).

Από την απέναντι πλευρά οι Ιταλοί «έπεσαν» στο 10-14 και άρχισαν με αρνητικό τρόπο τη «διαβολοβδομάδα» τους. Μοναδικοί διασωθέντες για το σύνολο του Ετόρε Μεσίνα ήταν οι Νέιπιερ (16π.) και Μίροτιτς (11π.)

Με την μπαγκέτα στον Γκραντ και σκληρή άμυνα

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες άρχισαν με μεγάλη προσήλωση στην άμυνα, με αποτέλεσμα τα καλάθια να μπαίνουν με το σταγονόμετρο. Ο Γκραντ πέτυχε τους πρώτους 5 από τους 6 πόντους του Πανθηναϊκού με τον Μέλι να έχει 4 για την Αρμάνι. Πολύ γρήγορα ο Αταμάν αντικατέστησε τον Ναν με τον Καλαϊτζάκη και εκεί μπήκε η σπίθα. Καλάθι στον αιφνιδιασμό, κλέψιμο και ραχιαία ασίστ για κάρφωμα του Μήτογλου που εφερε το “Τριφύλλι” μπροστά με 10-6 στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ κι ενώ ήδη είχε μπει στο ματς και ο Αντετονκούμπο αντί του Λεσόρ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε συγκεντρωμένα και με κάρφωμα του Μήτογλου και με καλάθι και φάουλ του Ναν έφτασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 9 (19-10). Η Αρμάνι έμεινε κοντά με πέντε πόντους του Μίροτις για να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 21-16. Ο Αταμάν χρησιμοποίησε ήδη τους 9 από τους 12 παίκτες του μεγαλώνοντας το ροτέισον. Αξιοσημείωτες ασφαλώς οι 4 ασίστ του Γκραντ και οι 7 στο σύνολο έναντι μόλις μίας της ιταλικής ομάδας.

Στο +16 με κορυφαίο τον Χουάντσο (10π.)

Στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο συγκεντρωμένος στην άμυνα αντιπαραβάλλοντας μπασκετικό “ξύλο” σε αυτό της Αρμάνι. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έμενε όμως κοντά στο σκορ παρά τη μεγάλη αστοχία της και την έλλειψη δημιουργίας. Ώσπου στην εξίσωση μπήκε ο Χουάντσο με 2/2 τρίποντα και 1/1 δίποντο (8 πόντους) για να στείλει τη διαφορά στους 12 (32-20 και 34-22).

Ενώ με δύο λέι-απ από τον Ισπανό και τον Γκριγκόνις (και φάουλ) η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 πόντους (42-24) και ξανά με κάρφωμα Αντετονκούμπο από ασίστ του Ναν (44-26) με το ημίχρονο να κλείνει στους 16 πόντους για τους “πράσινους”. Η ομάδα του Αταμάν είχε τον έλεγχο του αγώνα χάρη στην εξαιρετική της άμυνα με την οποία ανάγκασε την Αρμάνι σε χαμηλά ποσοστά σε σκορ(10/32 σουτ) και δημιουργίας (3 ασίστ).

Παράλληλα οι ο Παναθηναϊκός είχε 12 ασίστ και 8 παίκτες με σκορ με κορυφαίους τους Χουάντσο και Γκριγκόνις που ήταν και οι πρώτοι διψήφιοι της αναμέτρησης με 10 έκαστος.

Με άμυνα που έσπαγε κόκκαλα και μπροστάρηδες Καλαϊτζάκη-Αντετονκούμπο

Στην τρίτη περίοδο η Αρμάνι άρχισε καλύτερα, έγινε ακόμα πιο σκληρή στην άμυνα και η διαφορά έπεσε στους 11 (46-35). Ο Ναν ήταν πάρα πολυ΄άστοχος και ο Παναθηναϊκός έδειχνε να χάνει την αμυντική του προσήλωση εξαιτίας των κακών επιλογών στην επίθεση. Στα 3 λεπτά, ο Αταμάν έβαλε στο ματς και πάλι Καλαϊτζάκη και Αντετονκούμπο αντί των Ναν και Λεσόρ.

Η σκληράδα στην άμυνα επανήλθε άμεσα. Μια τάπα του Κώστα ακολούθησε ένα τρίποντο του Γκριγκόνις και δύο καλάθια ακόμα του Γκραντ για το 53-35 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά. Με άλλα δύο καλάθια των Καλαϊτζάκη και Αντετονκούμπο (κάρφωμα στον Μίροτιτς), η τρίτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 57-41. Ο Παναθηναϊκός είχε επιτρέψει στην Αρμάνι μόλις 4 ασίστ σε 30 λεπτά αγώνα, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 15. 

Βγήκε η… υποχρέωση

Χωρίς να κόψει ρυθμό ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ, κρατώντας εύκολα τη διαφορά στο ματς. Η Αρμάνι προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να μπορεί να το πετύχει. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στο 79-62 και πήραν τη νίκη για το 15-9 τους στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 44-28, 57-41, 79-62

Η στατιστική του ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα