Σεβίλλη: Οι πρώτες δηλώσεις του Ντιέγκο Αλόνσο

Ο 48χρονος ουρουγουανός Ντιέγκο Αλόνσο είναι ο νέος προπονητής της Σεβίλλης μετά την αποχώρηση του Μεντιλίμπαρ. Η ομάδα παρουσίασε το νέο προπονητή στα μέσα ενημερωσης.

@AlonsoDT, en su presentación como técnico del #SevillaFC: “Tengo sensación de felicidad y ambición por este proyecto”.

#WeareSevilla

Sevilla Fútbol Club (@SevillaFC) October 11, 2023

“Είμαι

ευτυχισμένος, ενθουσιασμένος και φιλοδοξος. Είμαι θετικός άνθρωπος από τη φύση μου και όλα όσα έζησα τις τελευταίες ημέρες ήταν φανταστικά. Αναμφίβολα ο πιο σημαντικός στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά”.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Υπήρξε προπονητής σε Εθνική Ουρουγουάης, Ίντερ Μαϊάμι, Μοντερέι, Πατσούκα, Ολίμπια, Πενιαρόλ και Γκουαρανί. Ρωτήθηκε και για το αν μπορεί να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

“Είναι η πρώτη φορά που προπονώ στην Ευρώπη, αν και έχω εμπειρίες ως ποδοσφαιριστής. Υπάρχει πάντα η πρώτη φορά για όλα, έχω προετοιμαστεί όμως για αυτό εδώ και καιρό. Παρακολουθώ την καθημερινότητα στην Ισπανία. Να ξέρετε πως καθε προπονητής έχει τη δική του οπτική για το παιχνίδι. Όταν παίξουμε, θα δείτε τις ιδέες μου. Μου αρέσει το συνδυαστικό ποδόσφαιρο αλλά θέλω να κυριαρχώ στα παιχνίδια μέσω πίεσης. Η μοναδική μου ομοιότητα με τον Σιμεόνε είναι το πρώτο όνομα, τον λένε Ντιέγκο. Ο καθένας έχει την προσωπικότητά του. Η Μόνα Λίζα είναι μόνο μία, οι άλλες δεν αξίζουν, είναι αντίγραφα. Κάποιος πρέπει να είναι αυθεντικός. Με κολακεύει ότι θεωρείται πως έχω ομοιότητες με τον Τσόλο, αλλά θα προσπαθήσω να δώσω στους παίκτες δικές μου σκέψεις” δήλωσε ο νέος τεχνικός των Σεβιγιάνων.

Πρώτο του παιχνίδι και αρκετά δύσκολο, εντός έδρας με την Ρεάλ Μαδρίτης (21 Οκτωβρίου).

Keywords
Τυχαία Θέματα