ΑΕΚ: Η κριτική στον Αλμέιδα δε σημαίνει αποδόμηση

Η ΑΕΚ φέτος έχει να αντιμετωπίσει ορισμένα δεδομένα. Έχει 7 ισοπαλίες εκ των οποίων μόνο οι 3 είναι με Ολυμπιακό (στην OPAP Arena), Παναθηναϊκό (επίσης) και ΠΑΟΚ (στην Τούμπα). Αν και από πολλούς θεωρείται το φαβορί για το πρωτάθλημα (είναι στο -2 από τον ΠΑΟΚ

και στο -1 από τον Παναθηναϊκό), δεν έχει κατορθώσει ούτε για μια αγωνιστική να είναι στην 1η θέση. Μετά το πέρας μιας αγωνιστικής, η ΑΕΚ δεν έχει βρεθεί στην κορυφή ούτε μια φορά φέτος.

Αυτά είναι δεδομένα. Επίσης, δεδομένο είναι και το έχει δείξει από πέρυσι, πως ο Αλμέιδα αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα διαφορετικά από όλους. Από τον κόσμο αλλά ακόμα και από άλλους προπονητές. Το παιχνίδι του είναι ροκ. Με πολλές παραστάσεις ως παίκτης και σημαντικές ως προπονητής, ο Αλμέιδα είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος, που δε χωρά αμφισβήτηση πως το ξέρει το σπορ. Το σπορ όχι όπως παίζεται αλλά και όπως μπολιάζει τον κόσμο που ασχολείται.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τις αλλαγές του. Πολλές φορές έχουν δώσει νίκες στην ΑΕΚ. Είναι θιασώτης της αντίληψης πως από το 60′ και μετά θα μπουν στο γήπεδο παίκτες με ενέργεια που μπορούν να μπουστάρουν ακόμα περισσότερο το σύνολο. Με τον ΠΑΟΚ αυτό δεν πέτυχε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, δε θα είναι και η τελευταία. Ο Πινέδα δεν έπαιξε πρώτη φορά ως μπακ. Το είχε κάνει πέρυσι στη Λεωφόρο και είχε σοκάρει τους πάντες εκτός από τους παίκτες του (προφανώς το είχε δουλέψει έστω και λίγο).

Ο Αλμέιδα ως προπονητής της ΑΕΚ φυσικά και μπαίνει σε όρια κριτικής. Αυτό δε σημαίνει κατ’ ανάγκη αποδόμηση. Ο κόσμος της ΑΕΚ που είναι λίγο πιο συναισθηματικός και δένεται με πρόσωπα (βλέπε Μπάγεβιτς) σε ένα μεγάλο ποσοστό του, δε θέλει να ακούει τίποτα κακό για τον Αλμέιδα. Αυτό φυσικά και δεν είναι καλό.  Κάθε επιλογή προπονητή μεγάλης ομάδας συζητιέται. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο Αλμέιδα πέρυσι άλλαξε τον ρου της ιστορίας της Ένωσης και φυσικά θα μείνει στη θέση του ότι και να γίνει τα επόμενα χρόνια. Θα φύγει από την Ελλάδα μόνο όταν και όποτε το θελήσει ο ίδιος.

Αυτό απέχει από το να μη γίνει συζήτηση για την αλλαγή του Ζίνι, που έλειπε καιρό για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ή πως η ΑΕΚ στην Τούμπα δεν ήταν η κυριαρχική ομάδα, που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν. Στις επόμενες 14 αγωνιστικές μπορεί να είναι, στην Τούμπα δεν ήταν.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα