Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Λαμία και βλέπει μόνο Άστον Βίλα

Η δουλειά έγινε. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Λαμίας με 4-1, περιμένει τυχόν δώρο στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά σκέφτεται μόνο… Άστον Βίλα.

Ευχάριστο απόγευμα είχε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ που στο ρελαντί επικράτησε της Λαμίας με όπλο το πρέσινγκ και την αποτελεσματικότητα. Πλέον, κινείται σε ρυθμούς Conference League, το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς.

Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης οι Τσικίνιο-Ποντένσε, ενώ εξαιρετικό

ματς έκανε και ο Ναβάρο με τον Έσε.

Ταξιδεύει στο Μπέρμιγχαμ με στόχο το όνειρο απέναντι στην Άστον Βίλα.

Το ματς

Με βασικό Πασχαλάκη και 4-3-3 ξεκίνησαν οι Πειραιώτες το παιχνίδι. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν μετά το πρώτο 20λεπτο.

Οι γρήγορες αποφάσεις που έπαιρναν οι γηπεδούχοι μέτρησαν και διαμόρφωσαν ένα εκρηκτικό 5λεπτο μέσα στο οποίο πέτυχαν δύο τέρματα σήμα-κατατεθέν Μεντιλίμπαρ.

Ο Ποντένσε τράβηξε την άμυνα πάνω του ελευθερώνοντας στον Τσικίνιο, ο οποίος μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Κοσέλεφ. Λίγο αργότερα, πρέσινγκ ψηλά, άμεση κάθετη από Έσε, άψογο πλασέ Ναβάρο και ο νους ήδη ταξίδευε στο Μπέρμιγχαμ για το ματς με την Άστον Βίλα.

Παρόλα αυτά, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να σκοράρουν κι άλλα τέρματα, με την άμυνα της Λαμίας να πελαγοδρομεί συνεχώς.

Με το μυαλό στην Άστον Βίλα

Η νίκη κλείδωσε ουσιαστικά στο 52ο λεπτό. Τραγική συννενόηση των κεντρικών αμυντικών των φιλοξενούμενων, ο Ποντένσε επωφελήθηκε και με ωραία λόμπα «κρέμασε» τον Κοσέλεφ.

Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι, όπως ήταν φυσικό χαλάρωσαν και εμφανίστηκαν ξανά αμυντικές αδυναμίες. Το μηδέν παθητικό δεν επιτεύχθηκε, με τη Λαμία να δημιουργεί 3 ευκαιρίες και μια μεγάλη με Τσιλούλη για να κάνει το 3-2.

Ωστόσο, μετά το 75΄ η αναμέτρηση «έσβησε» και το τελικό σφύριγμα από τον Διαμαντόπουλο βρήκε νικητές τους «ερυθρόλευκους». To τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στην επιστροφή του στη δράση ο Αλεξανδρόπουλος στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 24΄ Τσικίνιο, 27΄ Ναβάρο, 52΄ Ποντένσε, 90+3΄ Αλεξανδρόπουλος – 64΄ Τόσιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ρίτσαρντς, Βέζο, Ρέτσος (58΄ Άμπι), Κίνι, Έσε, Όρτα (84΄ Ελ Αραμπί), Τσικίνιο (58΄ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (73΄ Μαρτίνς), Ποντένσε, Ναβάρο (73΄ Ελ Κααμπί)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν (58΄ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Νούνιες (46΄ Τερεζίου), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75΄ Τσούκαλος), Λέικ (84΄ Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46΄ Βασιλαντωνόπουλος)

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα