Οι 10 πιο εμβληματικοί αναβάτες MotoGP της δεκαετίας (2010-2020)

Εμβληματικοί αναβάτες MotoGP: Το MotoGP είναι τώρα έτοιμο να σβήσει τα φανάρια για την 76η έκδοσή του. μια χρονιά που πρόκειται να ξεχωρίσει ανάμεσα στις επιβεβαιώσεις αναβατών όπως οι Pecco Bagnaia , Jorge Martin και Fabio Quartararo και νέες υποσχέσεις σε αναζήτηση δόξας όπως ο Enea Bastianini και ο Pedro Acosta. Μια παράδοση (στην πραγματικότητα έχει ήδη γίνει) σε σύγκριση με την αμέσως

προηγούμενη εποχή, σταθερά εδραιωμένη τα τελευταία χρόνια, επίσης χάρη σε έναν Marc Marquez στο έλεος πολλών φυσικών και τεχνικών δυσκολιών, όπως να τον αναγκάσουν να παραχωρήσει τον θρόνο που κατακτήθηκε ακριβώς στο δεκαετία του 1910.

Ακριβώς η δεκαετία 2010-2020 παρήγαγε μια σειρά αναβατών που έχουν γίνει πλέον θρύλοι των δύο τροχών, σηματοδοτώντας μια χρυσή περίοδο για την κορυφαία κατηγορία όσον αφορά την ορατότητα, την ελκυστικότητα και τις επικές προκλήσεις . Οι αποκλεισμένοι δεν πρέπει να προσβληθούν, αλλά έχουμε αποτολμήσει μια πρώτη δεκάδα με βάση ένα μείγμα κριτηρίων που μπορεί αναπόφευκτα να εξαρτηθεί μόνο από περισσότερα από ένα υποκειμενικά στοιχεία, καθώς και από μια προσθήκη παραγόντων που αφορούν τα χρόνια που πέρασαν στην πίστα, τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν καθώς και η αθλητική κληρονομιά που άφησε απτή στους φιλάθλους και τους επαγγελματίες.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Εμβληματικοί αναβάτες MotoGP: Aleix Espargaró , Maverick Viñales και Andrea Iannone
Στη δέκατη θέση επιλέξαμε τον Aleix Espargarò , τον σημερινό βετεράνο της κορυφαίας κατηγορίας που είναι παρόν στο grid MotoGP από το 2009 έως σήμερα. Από πλευράς αποτελεσμάτων, μόνο οι τελευταίες σεζόν έχουν δώσει τα εύσημα στην ανθεκτικότητα και την πειθαρχία του Ισπανού αναβάτη, πρωταγωνιστή ετών μαθητείας στα οποία το καλύτερο αποτέλεσμα στην παγκόσμια κατάταξη ήταν η έβδομη θέση το 2014 μαζί με την ομάδα Forward Yamaha . Ο σημερινός συμπαίκτης του, Maverick Viñales , καταλαμβάνει την ένατη θέση χάρη σε αντικειμενικά σχετικά αποτελέσματα που τον κάνουν έναν από τους ισχυρότερους πρωταγωνιστές της δεύτερης γενιάς οδηγών στα τέλη της δεκαετίας του 1910.

Ο Ισπανός, μάλιστα, μπορεί να μετρήσει οκτώ νίκες καθώς και την τρίτη τελική θέση που κατέκτησε στα πρωταθλήματα 2017 και 2019. Τέλος, την πρώτη δόση αναβατών ολοκληρώνει ο Andrea Iannone , αναμφίβολα από τους πιο εμβληματικούς και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον Ιταλό. κίνηση. Το εκκεντρικό χάρισμα, το επιθετικό στυλ οδήγησης και η ιδιαίτερη ροπή του αναβάτη από το Vasto για καβγάδες τον έχουν κάνει ανάμεσα στους πιο αγαπημένους αναβάτες, παρά το γεγονός ότι τα λάφυρα περιλαμβάνουν μόνο μία νίκη, που επιτεύχθηκε στην Αυστρία το 2016 καβαλάρης της Ducati της επίσημης ομάδας .

Εμβληματικοί αναβάτες MotoGP: Από τον Marco Simoncelli μέχρι τον Andrea Dovizioso και τον Daniel Pedrosa
Χωρίς το ατύχημα στη Sepang του 2011 που μας στέρησε καταραμένα τον Marco Simoncelli , η κατάταξη που περιγράφεται θα ήταν σίγουρα διαφορετική. Δύο σεζόν ήταν αρκετές για να μπει στις καρδιές όλων το χάρισμα, η προσωπικότητα και οι τεχνικές ικανότητες του οδηγού από την Coriano, πρωταγωνιστή δύο βάθρων το 2011, σύμπτωμα ενός ταλέντου που άνθιζε έντονα και που σύντομα θα τον έκανε σταθερό υποψήφιο για το τίτλο για τα επόμενα χρόνια. Έκτη θέση για τον Andrea Dovizioso , τον κατ’ εξοχήν αντίπαλο του Marc Marquez στα τέλη της δεκαετίας του 1910.

Στην εν λόγω δεκαετία, ο ιθαγενής του Φορλί πέτυχε δεκατρείς νίκες καθώς και την ιδιότητα του αντιπρόεδρου του κόσμου για τρία συνεχόμενα χρόνια, από το 2017 έως το 2019, διοργανώνοντας αξέχαστους αγώνες και σηματοδοτώντας την πορεία προς την επιτυχία στη Ducati. Η πρώτη πεντάδα εγκαινιάστηκε από τον Daniel Pedrosa , έναν από τους πιο ταλαντούχους καταξιωμένους οδηγούς στην ιστορία. ένας καινοτόμος στη σύγχρονη οδήγηση MotoGP , καθώς και ένας από τους πιο επιτυχημένους της σύγχρονης εποχής. Μόνο ο τίτλος της κορυφαίας κατηγορίας έλειπε για το φαινόμενο Sabadell, έχοντας φτάσει στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα το 2010 και το 2012.

Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Εμβληματικοί αναβάτες MotoGP: Ο Jorge Lorenzo στους πρόποδες του βάθρου, ο Casey Stoner εγκαινιάζει το βάθρο
Στην τέταρτη θέση επιλέξαμε τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Jorge Lorenzo , ανάμεσα στους απόλυτους πρωταγωνιστές της δεκαετίας 2010-2020 από το ύψος των τριών ίριδών του που κέρδισε το 2010, το 2012 και το 2015. Ο Ισπανός, αστέρι της κορυφαίας κατηγορίας με το εμβληματικό του στυλ ρευστού και ομαλή οδήγηση, σημάδεψε έναν τρόπο αγώνων (και νίκης) που έχει παραμείνει στα χρονικά του MotoGP. Σαφώς, η σειρά των πρώτων πέντε θέσεων είναι πιο επιρρεπής σε ερμηνείες διαφόρων τύπων, επομένως δεν αναμένουμε ομόφωνη κατανομή των καθορισμένων πλαισίων, με την επιφύλαξη του γεγονότος ότι οποιοσδήποτε από τους οδηγούς που επιλέχθηκαν σε αυτή τη φάση της κατάταξης είναι άξιος κατάληψης στην κορυφή της λίστας με το κύρος. Τούτου λεχθέντος, ο Casey Stoner ανοίγει το βάθρο χάρη στα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν μαζί με την Ducati το 2010 και πάνω από όλα τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε στη Honda το 2011. Η ρομαντική κληρονομιά του τρόπου με τον Αυστραλό να οδηγεί έξω από τις στροφές δικαιολογεί πλήρως την ένταξη στο top 3 από τους πιο εμβληματικούς δρομείς, παρά το γεγονός ότι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποσύρθηκε από τους αγώνες το 2012.

Εμβληματικοί αναβάτες MotoGP: Ο Marc Marquez προσπερνά τον Valentino Rossi
Αν με απόλυτη σειρά, σε αυτό το ίδιο θέμα που συζητήθηκε, δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε τον Valentino Rossi σε άλλη θέση από την πρώτη, δεδομένου ότι όπως αναφέρθηκε μόνο τη δεκαετία 2010/2020 δεν μπορούμε να μην εξυψώσουμε τις πράξεις και τη φιγούρα του Marc Marquez, κυρίαρχου και συμβόλου. της σύγχρονης εποχής του MotoGP χάρη στους έξι παγκόσμιους τίτλους που κατακτήθηκαν από το 2013 έως το 2019 (εκτός 2015). Δεν είναι μόνο οι αριθμοί που μιλούν και ευνοούν τον Ισπανό αλλά και μια αθλητική κληρονομιά που τον τοποθετεί ανάμεσα στους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία, που σχηματίστηκε ακριβώς στη δεκαετία που τον είδε την απόλυτη αναφορά της κορυφαίας κατηγορίας. Τόπος τιμής για τον Valentino Rossi. ο εννιά φορές νικητής έχει περάσει από πολλαπλές φάσεις τα δέκα χρόνια που προαναφέρθηκαν: από τις δυσκολίες που γνώρισε η Ducati τη διετία 2010-2011, μέχρι την αναγέννηση με τη Yamaha και τον τίτλο στον οποίο έφτασε κοντά το 2015. Παρά Τα αθλητικά αποτελέσματα που δεν ανταποκρίθηκαν στα πρώτα δέκα χρόνια της καριέρας του ως πρωταθλητή από την Tavullia, η φιγούρα του επιβεβαιώθηκε, μαζί με τον ευφάνταστο τρόπο ηγεσίας και το χάρισμά του, ως αναφορά για ένα ολόκληρο κίνημα.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα