Ολυμπιακός: Η επιστροφή Παπανικολάου θα ξεκλειδώσει τον Γουόκαπ!

Το πρώτο του και βασικότερο στόχο πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη, νικώντας σε ένα από τα δύο παιχνίδια την Μπαρτσελόνα, παίρνοντας εκείνος το πλεονέκτημα στα playoffs της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την τεράστια ευκαιρία, να παίξουν δύο ματς απέναντι στους Καταλανούς μπροστά στο κοινό τους και έχουν στο χέρι τους την πρόκριση στο Final-4.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ακόμα και ο προβληματικός Ολυμπιακός

κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα, αφού πήγε στην Ισπανία έχοντας αρκετά θέματα.

Πρώτο και βασικότερο, δεν έδωσε το παρών σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις ο Κώστας Παπανικολάου, που όλοι γνωρίζουν τι διαφορά κάνει μέσα στο παρκέ.

Ενώ και ο Τόμας Γουόκαπ δεν έχει καταφέρει ακόμα να… ξυπνήσει, με το πρόβλημα στη μέση να τον ταλαιπωρεί και να χρειάζεται ειδική διαχείριση.

Ωστόσο τα πράγματα στο ΣΕΦ θα είναι τελείως διαφορετικά, με τις μέρες ξεκούρασης που έχουν περάσει να παίζουν σημαντικό ρόλο για τα δύο κομβικά… όπλα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του αρχηγού αλλάζει τα πάντα!

Σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν είναι μία ομάδα που εξαρτάται από έναν μόνο παίκτη και το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές, ωστόσο ο Κώστας Παπανικολάου είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο διαφορά μπορεί να κάνει.

Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, με την επιστροφή του, θα καταφέρει να… ξεκλειδώσει και τον Τόμας Γουόκαπ, που πρέπει να επανέλθει μετά τα αρνητικά παιχνίδια που έκανε.

Ο «Παπ» επιστρέφοντας θα φέρει άλλη ενέργεια και άλλη… πνοή στην άμυνα του Ολυμπιακού και δεν θα είναι μόνο ο Τόμας Γουόκαπ επιφορτισμένος με τους κορυφαίους επιθετικούς παίκτες της Μπαρτσελόνα.

Έτσι η κούραση θα είναι λιγότερη και το μυαλό του πολύ πιο καθαρό όσον αφορά τις επιθετικές του επιλογές, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας του δίνει την… μπαγκέτα του δημιουργού.

Φυσικά και η ηγετική παρουσία που έχει ο Κώστας Παπανικολάου μέσα στο παρκέ και δεν την έχει… χτίσει ακόμα ο Τόμας Γουόκαπ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού όταν είναι παρών, κάνει τους συμπαίκτες του, να δώσουν το κάτι παραπάνω που χρειάζονται αυτά τα παιχνίδι χωρίς επιστροφή.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα