Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τις αστοχίες του Τερίμ και την ανυπαρξία κάποιων παικτών και ο Άρης τον «τελείωσε»

Ήταν ξανά πολύ λίγος. Μετά την ανεμική εμφάνισή του απέναντι στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Άρη και έτσι μπήκε ταφόπλακα στα όνειρά του για πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν άλλη μία κακή εμφάνιση και έδειξαν πως δεν έχουν πρώτα απ’ όλα ην απαιτούμενη νοοτροπία για να στεφθούν πρωταθλητές. Στα δύσκολα λύγισαν ξανά. Δεν άντεξαν

στην πίεση και έχασαν μία τεράστια ευκαιρία.

Γνωρίζοντας πως η ΑΕΚ έχει χάσει, το μόνο που κατάφεραν, ήταν να τη μιμηθούν. Πολύ μεγάλες ξανά οι ευθύνες του Φατίχ Τερίμ. Μόνο εκείνος κατάλαβε γιατί έπρεπε να ξεκινήσει ο Λημνιός, ο οποίος ήταν ανύπαρκτος για δεύτερο σερί παιχνίδι. Ακατανόητη και η επιλογή του Βιλένα στο αρχικό σχήμα. Δεν βοήθησε ούτε ο Ολλανδός. Κάκιστος και ο Ούγκο, ένας παίκτης που αποτέλεσε επιλογή του Τερίμ. Μπήκε να παίξει και μόλις στο 2′ είχε κρεμάσει την ομάδα του χάνοντας τον Σαμόρα στο 0-1.

Ο Τούρκος τεχνικός, που για ένα ακόμη ματς δεν βρήκε τρόπο ώστε να μη δεχτεί νωρίς γκολ ο Παναθηναϊκός, έδειξε μία παντελή έλλειψη πλάνου όταν ο αγώνας στράβωσε. Μοναδική λύση του ήταν να βάλει τρία φορ!

Προφανώς και δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι παίκτες. Ο Σπόραρ, μετά το περσινό χαμένο πέναλτι με τον Βόλο, θα έχει να λέει πως έχασε και φέτος μία απίστευτη ευκαιρία στα πλέι οφ. Στον Ιωαννίδη δεν βγήκε τίποτα, ο Βέρμπιτς ήταν ξανά απογοητευτικός και ο Τζούρισιτς δεν υπήρχε στο διάστημα που έπαιξε. No Bernard, no party…

Ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από τον Άκη Μάντζιο. Πήρε ην ταυτότητα του αντιπάλου του, ενώ του βγήκε στο 100% η επιλογή του Σαμόρα. Τρομεροί ο Φαμπιάνο και Οντουμπάτζο, από κοντά και ο Μπράμπετς. Ο Άρης ήταν πολύ πειθαρχημένος και κατάφερε να πάρει ένα διπλό ψυχολογίας εν όψει του τελικού του Κυπέλλου.

Το ματς

Όπως στα περισσότερα ματς των πλέι οφ έτσι και σε αυτό ο Παναθηναϊκός με το καλημέρα έμεινε πίσω στο σκορ. Μόλις στο 2′ ο Σαμόρα έκανε το 0-1 από τη σέντρα του Μανού Γκαρθία με τον Ούγκο να τον χάνει εντελώς. Το κλίμα στράβωσε στη Λεωφόρο, οι αποδοκιμασίες άρχισαν και οι παίκτες του Τερίμ έδειξαν πως δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος των απαιτήσεων. Το ίδιο φυσικά και ο προπονητής τους.

Το μοναδικό πλάνο των «πρασίνων» ήταν να πάει η μπάλα στον Βέρμπιτς και εκείνος μετά να περάσει τον αντίπαλό του στο ένας με έναν. Απορίας άξιο γιατί έπαιζε ο Λημνιός. Δεν πήγαινε η μπάλα καθόλου από εκεί και όσες φορές του την έδωσαν, έκανε λάθος. Ούτε να δημιουργήσει μπορούσε ούτε να εκτελέσει.

Έκαναν κάποιες φάσεις οι γηπεδούχοι, αλλά όχι με συνέπεια, ενώ στο 21′ λίγο έλειψε να γίνει το 0-2 μετά το σοβαρό λάθος του Ντραγκόφσκι. Ο Ούγκο έδιωξε το πλασέ του Σαμόρα λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Στην ανάπαυλα ο Τερίμ έβαλε Μαντσίνι και Σπόραρ και έβγαλε Βέρμπιτς και Λημνιό. Ο Παναθηναϊκός έκανε ξανά κακό ξεκίνημα και στο 51′ ο Σαμόρα είχε δοκάρι για το 0-2.

Τρία λεπτά μετά ο Σπόραρ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1. Βλέποντας τις δυσκολίες στο κέντρο της άμυνάς του ο Μάντζιος έριξε στη μάχη τρίτο στόπερ και ο Τερίμ απάντησε με τρίτο φορ. Έκτοτε ακολούθησε ένα πάρτι σεντρών. Η μία μετά την άλλη έβγαιναν από τους «πράσινους» με τους φιλοξενούμενους να έχουν απάντηση σχεδόν σε όλες. Ακόμη και στις λιγοστές φάσεις των γηπεδούχων φώναξε παρών ο Κουέστα. Με το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες.

Παναθηναϊκός – Άρης 0-1

Σκόρερ: 2′ Σαμόρα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79’ Τζούρισιτς), Βιλένα (62’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ), Ζαμόρα (66’ Μορόν), Σουλεϊμάνοφ (72’ Φετφατζίδης).

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Τερίμ, Άρης,panathinaikos, terim, aris