Παναθηναϊκός: Η έξτρα λύση του Γιοβάνοβιτς και το πλάνο με Ρεν

Να δώσει συνέχεια στο καλό ξεκίνημα που έχει κάνει στον όμιλό του στο Europa League θέλει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι της Πέμπτης (26/10, 22:00) με τη Ρεν.

Από τις δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καταλαβαίνει κανείς σε πόση εκτίμηση έχουν οι «πράσινοι» τους Γάλλους. Κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν είναι εύκολο, άλλωστε και ειδικά απέναντι σε ομάδες της Ligue 1.

Ο ρυθμός που έχουν, η αθλητικότητα και η ταχύτητά τους είναι στοιχεία που μπορούν να δυσκολέψουν κάθε ελληνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει προετοιμαστεί για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και το πλάνο έως έναν βαθμό θα είναι εκτός απροόπτου ίδιο με εκείνο του ντέρμπι. Τουλάχιστον όσον αφορά την ενδεκάδα, τα πρόσωπα δεν θα αλλάξουν.

Μπορεί να «σημαδέψει» άλλη πλευρά το «τριφύλλι» απέναντι στη Ρεν, γιατί με τον Ολυμπιακό η στόχευση ήταν ξεκάθαρη προς τον Ροντινέι, μπορεί να αμυνθεί διαφορετικά, αλλά οι πρωταγωνιστές θα είναι λογικά οι ίδιοι.

Όσοι ξεκίνησαν στο ντέρμπι, έχουν το προβάδισμα να παίξουν και με τους Γάλλους. Υπάρχει, όμως, και μία σημαντική έξτρα λύση. Ο λόγος για τον Γεντβάι, ο οποίος μπήκε στην αποστολή και είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Είναι στο χέρι του Γιοβάνοβιτς το αν θα τον βάλει στην ενδεκάδα ή θα προτιμήσει τον Αράο στο κέντρο της άμυνας. Εφόσον ξεκινήσει ο Κροάτης, θα πάει μπροστά του ο Βραζιλιάνος. Κόντρα στον Ολυμπιακό, πάντως, ο Αράο άρεσε ως στόπερ. Κέρδισε πόντους με την εμφάνισή του και ας έχει ένα μικρό μερίδιο ευθύνης στο γκολ του Καμαρά. Στον Τσέριν χρεώνεται αυτό κατά κύριο λόγο.

Ο Αράο στο ντέρμπι έβγαινε πρώτος στην μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις, είχε καλές πάσες και γενικότερα έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μία εναλλακτική επιλογή για το κέντρο της άμυνας. Σημαντικό αυτό από τη στιγμή που δεν υπάρχουν για την ώρα οι Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα